İtalya’nın Langhe Tepelerine Bakan Bir Tuğla Ev

Studioata, küçük bir İtalyan köyü olan Ciglié'de, Langhe tepelerine bakan bir tuğla konut tasarladı.

“Langhe’deki pencere”adı verilen proje Rotterdamlı evli bir çiftin İtalya yılın birkaç ayını geçirecekleri kırsal bir sığınak olarak tasarlanmış. Ev, orta çağdan kalma Ciglié kalesine, uzaktaki üzüm bağlarına, ceviz ağaçlarından oluşan bahçelere ve Mondovì’nin muhteşem manzarasına hakim bir noktada yer alıyor. Bu dağlık bölgenin tamamı ve pitoresk unsurları bu küçük mimari esere ilham kaynağı olmuş.

Dik bir eğime gömülü olan yapı, bir yaşam alanı, iki yatak odası, iki banyo, bir depo ve yüksek sütunlu bir girişten oluşuyor. Yolun hemen yanında yer alan konut, yaklaşıldığında manzaranın içerisinden zarif bir şekilde ortaya çıkıyor. Yol kenarı perspektifinden bakıldığında, yalnızca çatı katı, sanki beşinci bir cepheymiş gibi göze çarpıyor. Üç tarafı kapalı olan hacim, tek bir tam yüksek pencereden Mondovì ve Alplere açılan geniş bir manzara sunuyor.

Ev tamamen tuğlalarla kaplanmış. Sürekli tuğla işi her cepheyi kaplayarak çatının eğimlerini saracak şekilde oluşturulmuş. Yan cephe boyunca, misafir odası penceresi, “İsviçre haçı” deseninde yerleştirilmiş gölgelendirme tuğlalarıyla tasarlanmış. Ana cephedeki büyük pencerenin yanında, sürekli tuğlalarla kaplanmış bir depo kapısı gizlenmiş. Çatıdaki bacalar ve geniş tavan penceresi yapıya hareket sağlamış.

Etiketler

Bir cevap yazın