İtalyan Modacı Etro Acı Konuştu: İstanbul Ruhunu Paraya Satmış

İstanbul'un ruhunu arayan yalnızca Bay Etro değil...

Yabancı misafirlere “İstanbul izlenimleriniz ne oldu?” sorusunun, bu kadar acıtıcı bir karşılığı olacağını düşünmezdim; neticede magazin gazeteciliği geyiği…

Zorlu Center’da açılacak mağazanın yerini görmek için İstanbul’a eşi Veronica Etro, kızı ve ekibiyle birlikte gelen İtalyan lüksü Etro’nun sahibi Kean Etro, böylesine sıradan bir soruya okkalı bir yanıt veriyor: “İstanbul paraya ruhunu satan bir kent. Türkiye’ye ait bir şeyler almak istedim, bulamadım. Çukurcuma ilgimi çekti. “

Evet Çukurcuma denilen yer; Fındıklı’dan Taksim’e kavuşan İstanbul’un rant üretilmesi en zor yokuşlarının arasında, eskilerin satıldığı bir ada!..

Orta yerine ne çakma Boğaz yapabilirsin, ne de golf kulübü… Kendisi gibi durmaya mahkûm bir yer. Etro’nun eşi Veronica da bugün bir Kapalıçarşı turu yapacak; Cem Boyner “Umut ediyorum, beğenirler” diyor…

Etro Ailesi hem özel müşterilerine sunum yapmak, hem de Zorlu Center’da açılacak Etro mağazasının yerini görmek için geldikleri İstanbul’da, geçen akşam Boynerler’in evlerinde verdikleri davetin onur konuklarıydılar.

Davetlilerin -ki çoğu Beymen Grubu üst düzey yöneticilerinden oluşuyordu- hepsinin Etro giysileriyle yer aldığı gecede, Veronica’nın siyah zemin üzerine tavuskuşu desenli uzun yazlık elbisesi, yalının en renkli karesiydi…

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçim meydanlarına çıktığı ilk günlerde üzerinde görülen Etro marka gömleğini anmadan olmazdı… Satışlara epeyce katkısı olmuş.

Etro’nun ürünlerinde sıkça kullanılan ünlü şal desenini, ilk kimin tasarladığını da bu gecede öğreniyorum, Etro’ymuş…

Boyner Holding Perakendeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Serdar Sunay’la gecenin anlam ve önemine binaen Etro’nun Türkiye pazarındaki yerini de konuşuyoruz.

“Mağazalarımızda metrekare başına en çok satış yapan markalar arasında Etro ilk 3-4’üncü sırada yerini alır. Çok büyük bir hazır giyim koleksiyonu var. Tüm üretimini de İtalya’da yapıyor. İtalya’daki maliyetlerle üretim yapmayı göze almak, ancak markaya güvenmekle mümkün olur” yorumunu yapıyor.

Boyner Grubu’nun 1.5 milyar dolarlık cirosunda ilk 10 markanın aldığı payın 100 milyon doların üzerinde olduğunu söylemekle yetiniyor.

1971 yılından beri moda sektöründe olan Beymen Mağazacılık AŞ bünyesinde, toplam 60 mağaza bulunuyor. Bünyesinde bulunan 400’den fazla marka içinde yalnızca Türkiye’de Beymen’lerde satılan markalar arasında Dior, Saint Laurent, Valentino, Celine, Stella McCartney, Dolce&Gabbana, Etro, Balenciaga, Dsquared2, Bottega Veneta, Chloe gibi lüks markalar yer alıyor.

Ümit ve Cem Boyner çiftinin Kanlıca’daki yalılarında Boğaz’ın gece tablosu, konuklara en görkemli ikramdı. Cem Boyner’le sohbet ederken “Her gece Rumelihisarı’nın üzerine çöken köprülerin ışıkları azap veriyordur” yorumunu yapıyorum… “Hangi renk olursa olsun, tek renk olsa razıyım” yorumunu yapıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın