İtalya’da Opak ve Şeffaf Yüzeyli Bir Depo

Enrico Molteni Architecture, Milano'yu Lecco ve Valtellina'ya bağlayan SS36 otoyolu boyunca bir sanayi bölgesi içinde opak ve şeffaf cepheli bir depo tasarladı.

Hacim, mevcut fabrikanın yanında özerk bir unsur oluşturacak şekilde konumlandırılmış. Aydınlatma, projenin altyapısal karakterini de güçlendirerek projede temel bir rol üstlenmiş. Opaklık ve şeffaflık arasında salınan tek malzemeli dış kabuk, karanlık olduğunda ışıklandırılarak iç yapısını ortaya çıkaran koruyucu bir ekrana dönüştürülmüş.

Tasarım ekibinin tercih ettiği modüler sistem ile mükemmel düzeyde ısı yalıtımı, azaltılmış ağırlık ve esneklik sağlanmış. Plakaların standart üretimi tamamlanmış elemanların tam yükseklikte döşenmesini mümkün kılmış, yatay derzlerden kaçınılmış ve kurulum hızı kolaylaştırılmış. Çatı, kenetli bir alüminyum levha sistemi ve bir yağmur oluğu ile tasarlanmış. Betonarme yeraltı bodrumu, zemin seviyesinden çıkıntı yaparak bir taban oluşturmuş.

Minimum 4 ile maksimum 40 derece arasında kesin olarak tanımlanan çalışma sıcaklıkları, dış kabuğun dikkatli bir şekilde değerlendirilmesini ve bodrumda bulunan bir dizi hava girişinden ve çatıya yerleştirilmiş bir dizi tahliye ve aspiratörden oluşan doğal bir dahili havalandırma sistemi ile entegrasyonunu gerektirmiş. Polikarbonatın yüzeyini bu termal yön belirlemiş. Polikarbonat paneller, iç yarısı için beyaz yüzey ve UV korumalı parlak yüzey ile özel olarak üretilmiş. İç mekanda, alçak cephelerde ayna etkisi yaratan siyah bir kaplama kullanılmış. Bu çift kaplama, havalandırma sistemi ile birlikte, ek soğutma ve ısıtma sistemleri kullanılmadan iç sıcaklıkların gerekli sınırlar içinde tutulmasını sağlamış.

Binanın karayolu üzerindeki etkisi, polikarbonatın yarı saydam, ışığı yansıtma ve hava koşullarına göre değişen tonlara sahip olma özellikleri üzerinde çalışılmış.

Binanın doğasını en iyi ifade eden, ışıkların ve gölgelerin kendi tasarımlarını etkilediği bir ekran olarak tasarlanan gece görüşü olmuş.

Bir iç ve bir çevre olmak üzere farklı katlarda düzenlenen lineer LED aydınlatma, rafların direkleri boyunca dikey ve cephe aşıkları ile birlikte yatay olarak yerleştirilmiş. İç ışık, bir röntgen gibi, paketlerin her hareketinde deponun durumunu cephe ekranına yansıtırken, çevre ışığı üst üste gelerek aynı aydınlatmalı yüzeylerden oluşan sabit yatay çizgileri açığa vurmuş. Bu çizgilerin arasına şirket logosu yerleştirilmiş. Aydınlatma, gece görüntüsünü tanımlamak için sekiz farklı modda ayarlanabilir olarak düzenlenmiş, tıpkı gün ışığı ile meydana gelen değişikliklerin çeşitli atmosfer koşullarını cephenin yüzeyinde yansıtması gibi.

Etiketler

Bir yanıt yazın