İtalya’da “Bilim Şehri” İçin Açılan Yarışmayı Studio 015 Kazandı

İtalya'nın Roma şehrinde kurulacak "Bilim Şehri"nin planlaması için açılan uluslararası yarışmanın kazananı Paola Viganò oldu.

Yarışmanın, yeni Roma ile, yeni yapılacak “Bilim Şehri”ni birleştirerek kentsel dönüşüm sürecinin başlatması bekleniyor..


 
2014 Şubat ayında başlayan yarışmaya 240’dan fazla proje katıldı. Bu projeler arasında 6 tanesi seçilerek, her ekibe projelerini geliştirmeleri ve nihai önerilerini sunmaları için 24.000 € verildi.

Yarışma arazisi, Roma ve Porta del Popolo tarihi merkezine 1 km uzaklıkta, 5.1 hektarlık bir alanı kaplıyor. Arsada Foro Italico, Olimpiyat Köyü, Maxxi Müzesi gibi önemli mimari eserler de bulunuyor.
 

Yarışmayı kazanan Paola Vigarò’nun projesi yarışma arsasının bulunduğu alanın mevcut planlama modelini daha da güçlendirerek alanın çevresindeki kamusal alanlarla ilişkisi üzerine odaklanıyor ve kuzey-güney aksında kentsel yapılaşma öneriyor.

Açık yaşam alanları da sunan tasarım, askeri alanlardan dolayı kentsel yapılaşmanın mümkün olmadığı yerlerde, açık yaşam alanlarında çeşitlilik yaratıyor. Tasarım, şehir ve nehir arasında bir bağ oluşturarak kamusal alanı, üzerinde ağaçlarla çevrili bir mesire alanına dönüştürüyor. 

Etiketler

Bir yanıt yazın