İtalya’da Ahşap ve Samandan Bir Ev

Fotoğrafçı: Luca Bosco

Fotoğrafçı: Luca Bosco

Fotoğrafçı: Luca Bosco

Fotoğrafçı: Luca Bosco

İtalya’da Ahşap ve Samandan Bir Ev

Studio Albori tarafından ahşap, saman, kireç ve geri dönüştürülmüş malzemeler kullanılarak inşa edilmiş ev, Maggiore Gölü'ndeki küçük Laveno kasabasının tarihi dokusu içinde yer alıyor.

Ev, içinde merdiven, banyolar ve küçük bir tavan arasının bulunduğu, komşu binaya doğru sıkışmış olan gölgelikli bölüm ve iki yatak odası, göle doğru yerleştirilmiş balkon ve güneş panellerinin bulunduğu ikinci bölüm olmak üzere ikiye ayrılmış.

Yönetmeliklere uygun olarak ev, çok az değişiklikle, daha önce yıkılmış olan binanın ana hatlarıyla yeniden inşa edilmiş.

Temel, taşla doldurulmuş metal ağlardan oluşurken strüktür Piedmontese karaçam ahşabından yapılmış. Duvarlar için saman balyaları kullanılmış ve ahşap strüktürü dışarıdan görünür kılacak şekilde kireç ile sıvanmış.

Projede pek çok geri dönüşümlü malzeme de kullanılmış. Tüm kapı ve pencere doğramaları, çatı kiremitleri, korkuluklar, ızgaralar ve küçük bahçedeki taşların tümü önceden var olan binadan, diğer yıkımlardan veya yerel hurdalıklardan elde edilmiş.

Eski binadan dönüştürülen korkuluk

Etiketler

Bir yanıt yazın