İtalya Kırsalında Mantar, Saman ve Ahşaptan Yapılmış Çevre Dostu Bir Ev

İtalya Kırsalında Mantar, Saman ve Ahşaptan Yapılmış Çevre Dostu Bir Ev

İtalyan ofis LCA Architetti, küçük bir kasaba olan Magnago’da mantar, saman ve ahşap kullanarak ormanlık alana bakan basit ve sürdürülebilir bir ev inşa etmiş.

The House of Wood, Straw and Cork olarak adlandırılan Milano yakınlarındaki konut, daha sürdürülebilir ve doğa ile daha yakın temas halinde yaşamak isteyen genç bir çift için tasarlanmış.Evin tasarım detayları çevresel etkisini en aza indirirken evin kırsal çevresine odaklanmayı sürdürmek amacıyla kasıtlı olarak geri plana atılmış.

Prefabrik ahşap yapıda, saman yalıtımı ve mantar meşesi kabuğundan hasat edilen yenilenebilir, dayanıklı ve yalıtıcı bir kaplama dahil olmak üzere doğal ve geri dönüştürülebilir inşaat malzemeleri kullanılmış.

Evin boyutu ve şekli, bir dizi eski tarım ambarını içeren komşu binalardan esinlenerek tasarlanmış. Tasarımda yalın bir form izlenerek evin dış cephesinde dokulu mantar kaplama kullanılmış.

Mantar kullanımı ayrıca, saman yalıtımıyla birlikte binanın enerji ihtiyacını en aza indirmeye yardımcı olarak ev için termal olarak verimli bir kaplama sağlamış. Bir dizi çatı güneş paneli ve hava kaynaklı ısı pompası, binanın enerji tüketimini daha da azaltmaya yardımcı olmuş.

Binayı yalıtmak için kullanılan samanın tamamı, yerel çiftçiler tarafından ayrıştırılan çeltik bitkilerinden elde edilmiş.

Evin zemin katında bir mutfak, yatak odası ve çalışma odasının yanı sıra iki banyo, bir çamaşır odası ve iki kat yüksekliğinde bir oturma odası planlanmış.

Yukarıda, bir asma katta küçük bir spor salonu, ikinci bir yatak odası, bir banyo ve bir başka çalışma odası daha oluşturulmuş.


Evin merkezinde yer alan oturma odasının önündeki duvar, çevredeki manzarayı kesintisiz izlemek ve doğanın ev sahiplerinin günlük yaşamının bir parçası olmasını sağlamak için büyük camlarla kaplanmış.


Ev genelinde kullanılan mobilyalar, meşe ağacı, mermer ve taştan oluşan minimalist bir malzeme paletiyle tamamlanmış.

Duvarlara monte edilen özel tasarım dolaplar, duvarlarda kullanılan mermer kaplamalar ve büyük kapı kirişleri göze çarpan mobilyalar olmuş.

Etiketler

Bir yanıt yazın