İtalya Alpleri’nde Organik Çatılı Bir Konuk Evi

İtalya, Chiusa'nın tepelerinde yer alan "Freiform" adlı konut projesi, mimar Martin Gruber tarafından tasarlandı.

Freiform, çim kaplı çatısı zahmetsizce yemyeşil manzaraya karıştığı için neredeyse görünmüyor. Kıvrımlı formu ise dağların doğal hatlarını takip ediyor. Mimar Martin Gruber, Freiform’u konuk evi olarak tasarlamış.

Mimarın yaşayan bir “organizma” olarak tanımladığı ev, organik bir estetik yaratmak için iç ve dış mekan yaşamı arasındaki çizgiyi bulanıklaştırıyor.

Çağdaş iç mekanları, etkileyici manzaranın engelsiz bir şekilde görülmesini sağlayan tam boy cam duvarlarla çevrelenmiş. Konut, organik bir profile sahip, mimariyi doğal bağlamına entegre etmeye çalışan, tanımlayıcı özelliği olan amorf bir yeşil çatı ile kaplanmış. 65 metrekarelik ev, oturma alanı, mutfak ve yatak odası içeren açık plan düzene sahip, tümü panoramik manzaraya açılan samimi bir atmosfer sağlıyor.

Etrafı yemyeşil ağaçlar ve kır çiçekleri ile dolu ev, uzaktaki katmanlı dağların manzarasını sunuyor.

“Misafirhane bir organizma gibi. Dışarıda beton ve camdan yapılmış sert kabuk, içi ahşap ve loden gibi organik malzemelerden yapılmış.”

Bir çift kişilik yatağın yanı sıra iki kişiye uyarlanabilen bir divan içeren ev, iki ila dört konuk için ideal bir inziva yeri.

Etiketler

Bir yanıt yazın