İsviçre Posta İdaresi Ülkenin Mimarlık Tarihini Simgeleyen Pul Bastı

Swiss Post, ülkenin zengin mimarisine saygı duruşu niteliğindeki beton görünümlü pul bastı. Yeni pul, dokusunu içeriğindeki çimento pigmentlerinden alıyor.

Swiss Post’un 1924’ten bu yana çağdaş sanatı destekleme konusunda uzun ve gururlu bir geçmişe sahip. Bugün koleksiyon 400’den fazla parçadan oluşuyor. Posta İdaresi, İsviçre‘de sadece sanatı topluma kazandırmakla kalmıyor, aynı zamanda sanatı ve kültürü de aktif olarak tanıtıyorlar. Kuruluş, 2020 yılında sanata olan geleneksel bağlılığını yeniden tanımlamış ve bu tanımları üç ana başlık etrafında toplamış: Sanat Koleksiyonu, Mimaride Sanat ve Çevredeki Sanat Etkinlikleri.

Beton pul, postanenin İsviçre mimarisinin güzelliğini kutlayan Mimarlıkta Sanat serisinin bir parçası. Yeni pulun üretiminde, çimento pigmentleri kullanılarak dokulu bir his sağlayan ultra mat bir yüzey elde edilmiş. Minimal ama şık tasarım, hafif gölgeli beton bir duvarı tasvir ediyor.

Beton, mütevazı yapılardan karmaşık sanat eserlerine kadar çeşitli yapılar oluşturabilen uyarlanabilir bir malzeme. Swiss Post’taki ekibe göre beton, İsviçre mimarisinde önemli bir rol oynuyor: “Beton, daha önce çoğu insan tarafından dekoratif olarak görülen bu sanat türünün başlı başına bir sanat formu haline gelmesine yardımcı oldu. Bir pul tasarımı olarak sembolik beton duvar, İsviçre’deki Swiss Post binalarını karakterize eden sanatsal bir desteği temsil ediyor.”

İkinci Dünya Savaşı’ndan sonraki yıllarda İsviçre hükümeti, kamu binalarının maliyetinin yüzde birinin sanata yatırılmasını zorunlu kılan bir yasa çıkarmış. Bu, 75’inin bugün hala Swiss Post’a ait olduğu yaklaşık 180 adet “Mimaride Sanat” projesinin yaratılmasına yol açmış. Ekip, “Bu sanat eserleri tarihi mirasımızın bir parçası, kamusal alanı zenginleştiriyor ve bize İsviçre tarihinin bir parçasını anlatıyor,” diye belirtiyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın