İsviçre Köyündeki Ahşap Deposunun Mikro Eve Dönüşümü

İsviçre’nin Aldesago köyünde bulunan küçük bir taş bina, mimar Enrico Sassi tarafından yapılan bir tadilatta iki katlı kompakt bir eve dönüştürüldü.

Daha önce bir ahşap deposu, baraka ve tavşan kümesi olarak kullanılan eski binanın birkaç penceresi varmış ve iki katı arasında bir bağlantı bulunmuyormuş.

Lugano merkezli mimarlık ofisi Enrico Sassi Architetto, bu alanları 14 metrekarelik bir mikro eve dönüştüren yenilemeyi üstlenmiş.

Rustic Renovation adlı proje ile hasarlı taş duvarların onarılması, yeni bir çatı eklenmesi, fazladan pencereler takılması ve yapının uygun mobilyalar ile dekore edilmesi planlanmış.

Oldukça kötü durumda olan binanın yenilenmesinde orijinal unsurların geri kazanılmasına ve geliştirilmesine önem verilmiş.

Mülkü babasından devralan ev sahibinin çocukluğu bu binada geçmiş ancak artık Aldesago şehrinde yaşamadığı için binayı hem kendisinin kullanabileceği hem de misafirlere kiralayabileceği bir tatil evine dönüştürmek istemiş.

Taş duvarlardaki boşluklar tuğla ile doldurulmuş ve çatı basit kil kiremitlerden oluşturulmuş. Binaya yeni eklenen büyük pencerenin lentosu kestane ağacı gövdesinden yapılmış.

İçeride, orijinal üst katın yerine bir asma kat inşa edilmiş.

Alt katta, katlanabilir yatak ve gizli çekmeceler gibi yerden tasarruf sağlayan özelliklere sahip birleşik bir yatak odası ve banyo tasarlanmış.

Eski kapı camla değiştirilmiş ve ışığın merdiven boşluğunun üzerindeki tavan penceresinden de süzülmesi sağlanmış.

Üst katta bir mini mutfak, yemek alanı ve merdiven boşluğuna bakan yerleşik bir çalışma masası yer almış. Eğimli çatının altına ise bir çatı katı deposu yerleştirilmiş.

İç mekan, meşe ağacının sıcaklığı, beyaz renk ve ışıkla karakterize edilmiş.

Etiketler

Bir yanıt yazın