İsveç’te Üzüm Bağları Arasında Bir Restoran: Restaurang ÄNG

Restaurang ÄNG, Danimarka merkezli mimarlık ofisi Norm Architects tarafından İsveç’in en büyük üzüm bağlarından biri olan Ästad Vingård’ın yeşil alanı üzerinde tasarlanmış.

Mekanı bir seranın içinde tasarlayan ofis, İsveç yerel manzarasını çağdaş çizgilerle birleştiren sakin bir inziva yeri yaratmayı amaçlamış.

Restoran, yemyeşil bir çayırın ortasında yeni inşa edilmiş, bir serada inşa edilmiş.

 

Zemin katta bir bar ve lounge alanı ile bodrum katında bir şarap mahzeni, yemek alanı ve şarap salonundan oluşan yapıda İsveç mutfağının duyusal deneyimine katkıda bulunan yiyecek ve şarap konusunda yüksek bir deneyim yaratmak hedeflenmiş.

Doğal güneş ışığının içeri girmesine izin veren seranın pencere cepheleri ve binayı çevreleyen İsveç manzarası ve göllerin panoramik manzarası sayesinde, kırsal manzara Norm Architects’in malzeme seçimini de etkilemiş.

Ismarlama mobilya öğeleri için saf meşe, kanvas duvar panelleri veya taş döşeme gibi doğal malzemeler seçilerek, tüm malzemeler daha hassas hale getirilmiş. Danimarka’nın önde gelen özel döşeme üreticisi Dinesen, ÄNG’de zeminler ve duvar kaplamasının bir kısmı için yüksek kaliteli ahşap kalaslar üretmiş.

Mekanın içerisinde yer alan organik bir tasarım diline sahip ahşap ve taş heykeller, yetenekli Norveçli sanatçı Anders Pfeffer Gjengedal (Løvfall) tarafından yapılmış.

Etiketler

Bir yanıt yazın