İSTKA’nın Ulaşım ve Erişilebilirlik Çalıştayı Yapıldı

İSTKA tarafından, 2014-2023 Bölge Planı hazırlık çalışmaları kapsamında İstanbul'da Ulaşım ve Erişilebilirlik Tematik Çalıştayı 13 Mayıs 2013 tarihinde WOW İstanbul Kongre Merkezi'nde yapıldı.

3194 sayılı İmar Kanunu çerçevesinde Kalkınma Bakanlığı’nın 15/11/2012 tarihli ve 6277 sayılı yazısına istinaden, İstanbul Kalkınma Ajansı tarafından hazırlanacak 2014-2023 İstanbul Bölge Planı ile İstanbul Bölgesi’nin önümüzdeki 10 yılda sosyo-ekonomik gelişme eğilimlerini, gelişme potansiyelini, öncelikli müdahale alanlarını, sektörel hedeflerini ve 2023 vizyonunun ortaya konması hedefleniyor.

Hazırlık çalışmaları kapsamında düzenlenen çalıştaylardan biri olan “İstanbul’da Ulaşım ve Erişilebilirlik” konulu çalıştayına farklı meslek gruplarından ve yerel yönetimlerden katılım oldu. Katılımcılar kendilerine verilen süre içerisinde İstanbul’un sorunlarına yönelik çözüm önerilerini sundular. Yuvarlak masa toplantıları şeklinde gerçekleşen çalıştay sonucunda İstanbul’un ulaşım altyapısının düzeltilmesine ve sağlıklaştırılmasına yönelik öneriler sunularak, katılımcılar bisiklet kullanımının yaygınlaştırılmasına yönelik öneride hemfikir oldu.

Çalıştaylar Haziran başına dek farklı konular üzerinde devam edecek. Tüm bu çalıştayların sonucunun 2014-2023 İstanbul Bölge Planı’na girdi sağlaması hedefleniyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın