İstiklal Caddesi’nin en büyük sorunu sona eriyor!

İBB Başkanı Kadir Topbaş: Yakında çalışma başlayacak.

İstanbul’un düşman işgalinden kurtuluşunun 89. yıldönümünde İstiklal Caddesi’ndeki kutlama yürüyüşüne katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, caddeyle ilgili müjdeli bir haber verdi. Yürüyüş sırasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Topbaş konuyla ilgili bir soru üzerine İstiklal Caddesi’nin zeminindeki sorunları ortadan kaldıracaklarını söyledi. Başkan Topbaş, İstiklal’in Sultanahmet’teki gibi bir zemine kavuşturulacağını dile getirdi.

TRAMVAYIN ETKİSİ
İstiklal Caddesi’nde zeminin altında tonoz adı verilen bir yapı bulunduğunu ifade eden Başkan Topbaş, bunların nostaljik tramvay ile atık ve yağmur suları nedeniyle zarar gördüğünü ve yer yer çöküntü yarattığını belirterek şöyle konuştu: “Nostaljik tramvayın verdiği titreşim bütün kaplamaları söküyor, bozuyor. Yani harcın bağlayıcılık özelliğini koparıp atıyor. Bir türlü üzerinde malzeme tutmuyordu. Beton döktüğünüz zaman da devamlı kazılan bir cadde haline geliyor. Burası yılda en az 40 defa kazılıyor maalesef. Kablo geçişi, doğalgaz geçişi gibi. Bunlardan dolayı ciddi bir sıkıntı yaşandı. Biz yeraltındaki çalışmayı kurul kararlarını da almak suretiyle bitirdik. Yüzey kaplaması ile ilgili de yeni bir düzenleme yapıyoruz. Yolun her iki tarafında da sağlı sollu bir kanal geçiyor. Buradan elektrik kabloları geçecek. Bir daha İstiklal Caddesi kazılmayacak. Kablolar oradan geçecek. Artık bir daha da bu sıkıntıyı yaşamayacağız.”

‘KENTE YAKIŞACAK’
İstiklal Caddesi’nin bundan sonra İstanbul’a yakışır bir hale geleceğini dile getiren Topbaş, “Sultanahmet’i gördünüz. Yaptık, gelenler de çok memnun. Burayı da böyle kalıcı, sıkıntı yaşamayacağımız bir hale getireceğiz” dedi. Topbaş, çalışmaların ne zaman başlayacağıyla ilgili soruya ise, “Hazırlıklarımızı yaptık, malzemelerimiz hazır. Çalışma kısa sürede başlayıp bitirilecek” diye yanıtladı.

Etiketler

Bir yanıt yazın