İşte yapılması planlanan değişiklikler: Cadde ve sokak tabelalarına estetik dokunuş

Cadde ve sokaklarda tabelalardan kaynaklanan görüntü kirliliğini önlemek amacıyla düğmeye basıldı.

2014 yılından itibaren iş yerlerine ahşap ağırlıklı, daha anlaşılır tabelalar asılacak. Bu kapsamda belediyelere hem teknik hem de maddi destek verilmesi üzerinde duruluyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, tabela kargaşasından ve kirliliğinden insanların aradığı yeri bulamadığına dikkat çekerek bu konuyla ilgili çalışmalarının devam ettiğini ifade etti. Çalışmaların yıl içerisinde ana hatlarıyla tamamlanması planlanıyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, “Cadde ve sokaklarda esasında belediyenin bünyesinde olan, belediyenin düzenlemesini yaptığı ve izinlerini belediyenin verdiği, ruhsatlarını belediyenin verdiği bu tabelalar konusunda hakikaten çok ciddi bir görüntü kirliliği oluştu.” dedi. Yıl içerisinde çalışmaların ana hatlarıyla tamamlanarak bitirilmesi planlanıyor. 2013 yılında altyapının tamamlanmasının ardından önümüzdeki yıl uygulamanın gerçekleşmesi için denetimlere başlanılacak. Görüntü kirliliğine yol açan tabelaları daha düzgün ve anlaşılır hale getirmek istediklerini belirten Bakan Bayraktar, İstiklal Caddesi’ndeki ahşap tabelaların ahenk içerisinde olduğunu belirterek şunları söyledi: “Yani biri böyle çok büyük, biri çok küçük, biri böyle okunmayacak şekilde, biri farklı yazı, öyle değil, daha derli toplu, daha anlaşılır ve insanların da gözüne hoş gelen bir görüntü var, bunu arzu ediyoruz. “

Etiketler

Bir yanıt yazın