İşte Günümüzün Sanatçıları

Gelecek vaat eden sanatçıları seçip vitrine sunan Günümüz Sanatçıları Sergisi, Akbank Sanat'ta ziyaretçilerini bekliyor. Tasarımını ünlü mimar Emre Arolat'ın yaptığı sergide 12 sanatçının eserleri var.

Yeni sanatçılar keşfetmek istiyorsanız şu sıralar yolunuzu İstiklal Caddesi üzerindeki Akbank Sanat ‘a düşürmelisiniz. Zira 30 yılı aşkın köklü geçmişiyle Türkiye ‘nin en etkili gençlik sergilerinden ‘Günümüz Sanatçıları Sergisi’ 31 Temmuz’a kadar ziyaretçilerini bekliyor.

Türkiyeli genç sanatçılara destek olup vitrine sunmak ve çağdaş sanat alanındaki gelişmeleri teşvik etmek amacıyla Resim Heykel Müzeleri Derneği ile Akbank Sanat işbirliğiyle düzenlenen Günümüz Sanatçıları Sergisi bu yıl farklı bir formatta hayata geçirildi. Bu yıl ilk kez ödül yarışması formatıyla düzenlenen ‘Akbank Günümüz Sanatçıları Ödülü’ne 370 çalışma başvurmuş. Bunlar arasından birinci seçilen dört sanatçıya 30 bin euro para ödülü verilmiş, toplam 12 eser de sergiye dahil edilmiş.

Kadir Has Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Hasan Bülent Kahraman, İstanbul Bienali Direktörü Bige Örer, küratör Selin Turam, Resim Heykel Müzeleri Derneği’nden Gönül Nuhoğlu ve Akbank Sanat Müdürü Derya Bigalı’dan oluşan yarışma jürisinin yaptığı değerlendirme sonucu birinci olmaya hak kazanan Serkan Çalışkan, Engin Konuklu, Suat Öğüt ve Kıvılcım Harika Seydim para ödülünün de sahibi oldu.
Sergi tasarımını Türkiye’nin en önemli mimarlarından Emre Arolat’ın üstlendiği sergide ayrıca Mükerrem Baki, Serkan Çalışkan, Türkay Çotuk, Gülderen Görenek, Berat Işık, Engin Konuklu, Elif Köse, Suat Öğüt, Ceylan Öztürk, Kıvılcım Harika Seydim, Gamze Taşdan ve Serkan Taycan’ın eserleri de yer alıyor.

Küratör Hasan Bülent Kahraman, sergiyle ilgili şu yorumu yapıyor: “30 yılı aşkın süredir Türkiye’de çağdaş sanatın oluşumuna katkıda bulunan Günümüz Sanatçıları Sergisi’nin iki önemli özelliği var. Bir yandan bugüne kadar Türkiye’de sanat dünyasında söz sahibi olmuş, hatta dünyaya açılma olanağını bulmuş sanatçıların sergileri ile çağdaş sanatın geldiği noktayı vurguluyor ve onun öncü işaretlerini veriyor. Diğer yandan ise henüz kendini ifade etme olanağını kazanamamış gençlere kendilerini duyurma ve tanıtma olanağını sunuyor. Bu yıl
ilk kez düzenlenen Akbank Günümüz Sanatçıları Ödülü Sergisi’nin en önemli özelliklerinden biri de sergi düzenlemesini mimar Emre Arolat’ın yapması. Serginin yansıttığı genel düzey, Arolat’ın düzenlemesiyle başlı başına bir etkinliğe dönüşüyor.”

Etiketler

Bir yanıt yazın