İstanbul’un Tarihi Yapıları Boyama Kitabı

ÇEKÜL Vakfı'nın hazırladığı ve PDF formatında ücretsiz indirilebilen "İstanbul'un Tarihi Yapıları Boyama Kitabı" yayında. Kitabın PDF haline buradan ulaşabilirsiniz.

İstanbul’un kültürel mirasına yeniden bakmak, hatırlamak için ÇEKÜL Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi, yüksek mimar Y. Metin Keskin’in desenlerinden yapılan seçkiyle boyama kitabı hazırlandı.

Kitapta, suluboya ya da kuru kalem boyama önerisiyle, Y. Metin Keskin’in çizdiği İstanbul’dan dokuz tarihi yapının desenine yer veriliyor: Beyoğlu’ndaki ÇEKÜL Evi, Birinci Vakıf Han, Galata Kulesi, Kadıköy, Kapalıçarşı Mercan Çeşme, Kız Kulesi, Ostrorog Yalısı, Amcazede Yalısı, Ortaköy Camisi, Haseki Hürrem Sultan Hamamı. Yapıların hikâyeleri kitabın sonunda derlenmiş olarak yer alıyor. Ön ve arka kapakta desenlerin suluboyayla renklendirilmiş halleri de görülebilir.

ÇEKÜL Vakfı 30 yıldır, kültürel miras çalışmalarında aralarında ressam, karikatürist, grafiker ve fotoğraf sanatçılarının da bulunduğu pek çok gönüllüsünün desteğiyle zengin bir görsel arşiv oluşturdu. ÇEKÜL Bilgi Belge Merkezi koleksiyonu arasında bulunan bu görsel arşiv günden güne çeşitleniyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın