İstanbul’un sağlık kenti 2016’da hazır

İstanbul'da ihale ilanına yarın çıkılacak 3. havalimanını içine alacak yeni bir şehir kuruluyor.

Yeni şehrin bölgeleri Kayabaşı, Bio İstanbul ve Magnet City olarak sıralanıyor. Bu bölgeler arasında 3 yıl içinde tamamlanacak Bio City, sağlık kenti olarak öne çıkacak.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mekansal Planlama Genel Müdürü Mehmet Ali Kahraman, NTV canlı yayınında yaptığı açıklamada, İstanbul’a kurulacak yeni şehrin detaylarını açıkladı.

İstanbul’a inşa edilecek 3. havalimanını içine alacak yeni şehir projesi; Arnavutköy, Sultangazi, Başakşehir, Esenyurt ve Küçükçekmece’nin içinde bulunduğu 8 ilçeyi kapsıyor.

Afet alanların dönüşümünde kullanılacak rezerv alan olacak ve kentsel dönüşüm odaklı projenin bir parçası olarak hayata geçecek yeni şehir, Kayabaşı, Bio İstanbul ve Magnet City bölgelerinden oluşacak.

Bu bölgeler içinde Bio İstanbul’un sağlık kenti olarak önemli bir yeri olacağını ifade eden Kahraman, “Başakşehir içinde 200 hektarlık alanda kurulacak. Bölgede çocuk hastanesi, AR-GE merkezi, botanik park olacak” dedi.

Sağlık kentin 3 yıla kadar tamamlanacağını da vurgulayan Kahraman, “Uluslararası boyutu olan bir yatırım. Konutlarla bütünleşen bir yapı olacak. Artık ruhsat alım aşamasına geldiği için inşaatlar başlayacak. 2-3 yıla kadar da proje bitecek” dedi.

Etiketler

Bir yanıt yazın