İstanbul’un artık Bebek’te de bir plajı var

Yılın en sıcak haftasını yaşayan İstanbullular bu günlerde plajlara hücum ediyor. İl Sağlık Müdürlüğü tarafından hiçbir denize girme alanının, yani plajın tespit edilmediği Bebek sahili de plaja dönüşmüş durumda.

Bebek Camii’nin önündeki parkı plaja çeviren ve aralarında oyuncuların, müzisyenlerin de bulunduğu İstanbullular hem denizin tadını çıkarıyor hem çimenler üzerinde sere serpe güneşleniyor. Yeşilçam yıldızı Meral Zeren de Bebek sahilinin müdavimlerinden. Salako, Köyden İndim Şehire, Salak Milyoner, Banker Bilo gibi onlarca eski Türk filminde oynayan, en çok da Kemal Sunal ile başrolü paylaşan Meral Zeren 19 yıldır Bebek’te oturuyor ve her gün en az iki saatini sahilde yüzerek ve güneşlenerek geçiriyor. Zeren “Kilyos’a gitmeye gerek yok, Bebek sahili var” diyor.

Evde yapılan güneş yağları
Bebek Parkı önünde çimlik alanlarda güneşlenen ve denize giren halk tamamen ‘doğal takılıyor’. ‘Plajın sakinleri’ evde kendileri hazırladıkları kırlangıç, kakao, badem, ceviz yağının karışımıyla oluşan güneş yağını kullanıyorlar.

Çevre kirliliğine dikkat
Deniz, çimen, güneş keyfine katılan ünlülerin yanı sıra durumdan rahatsız olanlar da var. Sezen Aksu ve Tarkan’ın gitaristi Can Şengün, Bebek’te oturuyor. Şengün, atıkların bırakıldığını, çevrenin vahşice kirletildiğini ve parka zarar verildiğini söylüyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın