İstanbul’un A Plus Ofis Projesi Zorlu Levent Ofis’in İnşaat Süreci Başlıyor

Zorlu Gayrimenkul, Zorlu Levent Ofis’in inşaatına Temmuz ayında başladı.

Tabanlıoğlu Mimarlık tarafından projelendirilen ve Koray Yapı’nın müteahhitliğini üstleneceği A Plus ofis projesi Zorlu Levent Ofis’in 2013 yılında tamamlanması hedefleniyor. Zorlu Levent Ofis projesinin yatırım bedeli 280 milyon dolar olarak öngörülüyor.

Hafriyat çalışmaları Kasktaş tarafından 10 ayda tamamlanan Zorlu Levent Ofis Projesi’nin Koray Yapı tarafından Temmuz ayında başlayan inşaat çalışmasının ise 26 ayda tamamlanması planlanıyor.

Büyükdere Caddesi’nde eski Deva Holding binasının bulunduğu arazide inşa edilecek, 40 katlı ve 161 metre yüksekliğe sahip olarak planlanan Zorlu Levent Ofis; cephe ve iç aydınlatmasında da özel uygulamalara sahip olacak. Yapı LED donanımıyla aydınlatılacak.

Binada asansör trafiğini hızlandırmak üzere, konvansiyonel asansör sistemlerinden farklı olarak katlarda bekleme süresini kısaltan double deck sistemi uygulanacak. A+ sınıf ofis standartlarının üzerinde olan bu tercih sayesinde bina içi sirkülasyon hızlanacak.

Amerikan Yeşil Binalar Konseyi tarafından verilen “LEED Gold” sertifikası adayı olan Zorlu Levent Ofis çevre dostu bir bina olma hedefinde. Yağmur suyu ve gri suyun toplanıp tekrar kullanılacağı ve güneş ışığından azami şekilde yararlanılacak binada çalışacaklar, gelişmiş havalandırma sistemleri ve insan sağlığına zarar vermeyen yapı malzemeleri kullanımı sayesinde daha sağlıklı koşullarda çalışabilecekler. Elektriği rüzgar enerjisi santrallerinden sağlanacak Zorlu Levent Ofis’te karbon emisyonları minimuma indirilecek. Yeşil çatılar, elektrikli araçlar için özel park yerleri gibi diğer çevre dostu uygulamalar da yapıda yer alacak.

Zorlu Levent Ofis projesi, 2010 yılında International Property Awards (Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri) yarışmasında “commercial” (ticari) kategorisinde Avrupa-Afrika Bölgesi’ndeki “en iyi ofis mimarisi” dalında ödüle layık görülmüştü.

Etiketler

Bir yanıt yazın