İstanbul’un 2020 Olimpiyat Oyunları Adaylığı için Kule Etkisi “Olympic City”

İstanbul'un 2020 Olimpiyat Oyunları adaylığı için BakamHouse P/L tarafından tasarlanan tasarım konsepti...

İstanbul’a “Olympic City” ismi vermek çok erken ve aceleci bir tavır olabilir. Fakat 2020 Olimpiyat Oyunları için henüz vakit var. Hükümet yetkilileri ile ilk tartışmalardan sonra, ilk tasarım rehberleri ve özet gündemde.

Olimpiyat Oyunları ve FIFA Futbol Kupası, modern tarihin en büyük olaylarından. Medeniyetimizin mirası olarak bu iki sembolden daha belirgin olan yok. 2020 Olimpiyat Oyunları Adayı İstanbul için BakamHouse P/L projesi “Olympic City” ayrıntıları:

– Olimpiyat ruhu ve spor akımını birleştiren bir tasarım. Kuleler ve heykel oyuncular sanatsal ve görsel olarak oyunları temsil ediyor.

– Bu nesile miras olarak modern Türkiye ve İstanbul için yeni bir sembol tasarımı. Heykel insan şeklinde kuleler tüm dünya için devrimsel nitelikte.

– “Olympic City” mirası, boğaz manzarasına hakim, tarihi yarımadadan oldukça uzak ve İstanbul’un geleceği olarak tanımlanan yeni bir lokasyonda konumlandırılıyor.

– Tasarım, ekonomik açıdan olimpiyat sonrası için de tatmin edici olacak. “Olympic City” kompleksi inşa edilecek ve satış öncesi gelir üretecek.

– Proje, kendi bağlamı ve toplum ile entegrasyon içinde.

Olimpiyat Şehri alanın diğer kısımları için de yükseklik, hacim ve benzersizlik açısndan dikkat çekici olacak. Kendisini İstanbul’un yeni sembolü yapacak. Halkın mizacı, kültürü ve ruhu bu tasarım için çıkış noktası olacak.

Etiketler

Bir yanıt yazın