İstanbulSMD’nin Yeni Başkanı Ertun Hızıroğlu Oldu

İstanbul Serbest Mimarlar Derneği başkanlığına oy birliği ile Y.Mimar Ertun Hızıroğlu seçildi.

İstanbul Serbest Mimarlar Derneği (İstanbulSMD), gerçekleştirdiği 12. Olağan Seçimli Genel Kurul Toplantısı ile yeni yönetimini seçti. Y.Mimar Ersen Gürsel’den boşalan Yönetim Kurulu Başkanlığı’na Y.Mimar Ertun Hızıroğlu oybirliği ile seçildi. Hızıroğlu, konuşmasında “genç bir ekiple çalışmanın derneğe dinamizm ve önemli katkılar sağlayacağını; iki yıllık çalışma programında Türk mimarların yurtdışı pazarlara açılmasını sağlayacak projelere ağırlık vermeyi hedeflediğine” değindi.

Brigitte Weber’in Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı’na, Umut İyigün’ün Sayman Üyeliğe atandığı yeni yönetim kurulunda Yalçın Türkdoğan, Alişan Çırakoğlu, Sibel Dalokay Bozer ve Cem Sorguç da üye olarak görev aldılar.

Ertun Hızıroğlu Hakkında

Ertun Hızıroğlu İstanbul’da doğdu. Saint-Joseph Lisesi’nden sonra 1970 yılında Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Mimarlık Bölümü’nden mezun oldu. 1972’de Yıldız Teknik Üniversitesi’nde asistan, 1979 yılında doçent ve 1988 yılında profesör unvanını aldı. Birçok ulusal ve uluslararası yarışmalara katılıp derece aldı. Ayrıca yurtdışında seminerler verdi, jüri üyeliği yaptı ve mesleki çalışmalarını aralıksız devam ettirdi. Halen ERA Şehircilik Mimarlık Müşavirlik Ltd. Şti’nin 2001′ de kurulan Paris ofisinde ve 2005 yılında kurulan Pekin ofisinde çalışmalarına devam etmektedir.

Etiketler

Bir yanıt yazın