İstanbullular Kent Hakları için Buluşuyor

Kent Hareketleri, Kuzey Ormanları Savunması ve Forumlar Arası Kentsel Dönüşümle Mücadele Çalışma Grubu 22 Aralık tarihinde İstanbul kentine sahip çıkmak için herkesi Kadıköy’de yapılacak mitinge çağırıyor.

Mitingin, siyasi partilerden, sendikalara, demokratik kitle örgütlerinden, medya organlarına, sanatçılardan, akademisyenlere kadar çok geniş bir imzacı ve destekçi listesi bulunuyor.

İstanbul Taksim’de Pagea Kültür Merkezinde basın ile bir araya gelen çağrıcılar mitingin amacı ve programı hakkında açıklamalarda bulundu.

MİTİNG ÖNCESİ YEREL EYLEMLER

Kent ve Barınma Hakkı Meclisinden Gizem Kutlu, 22 Aralık tarihinde Kadıköy’de düzenlenecek miting öncesi ilçelerde eylemler yapılacağını ve mitinge katılan halkın buralardaki eylemlerle kendi taleplerini dile getireceğini belirtti. Şu ana kadar Ümraniye ve Kartal’da yapılacak basın açıklamalarının kesinleştiği bilgisini veren Kutlu, mitingde konserlerin yanı sıra çeşitli performansların da olacağını ifade etti.

KENT HALKI DEKLARASYONU

Kuzey Ormanları Savunmasından Çiğdem Çidamlı, mitingde “Kent Halkı Deklarasyonu”nu açıklanacağını belirtti. Halkın nasıl bir kent istediklerine dair görüşleri topladıklarını aktaran Çidamlı, Kent Halkı Deklarasyonu’nun bu taleplerin ortaklaştırılması ile birlikte oluşturulacağını da vurguladı.

‘ARTIK BÖYLE YÖNETİLMEMEK İÇİN’

Mitingin çağrı metnini okuyan Deniz Özgür de, para ve iktidar hırsıyla yanıp tutuşanların, siyasi iktidarlarıyla ve yerel yönetimleriyle İstanbul’un mahallelerini, meydanlarını, ormanlarını, tarihi ve kültürel yapısını, alınıp satılan bir mal gibi pazara sürdüğünü aktardı. “Yaşamımızın her alanına, kazanılmış haklarımıza ve insanca yaşama olanaklarımıza yönelik bu saldırılar karşısında İstanbul halkına saygı gösterilmesini isteyerek ayağa kalkıyoruz” diyen Özgür, geri dönüşü olmayan bu kentsel, doğal ve insani yıkıma karşı yıllardır parça parça yürüttükleri mücadeleleri birleştirmek ve artık bu biçimde yönetilmek istemediklerini haykırmak için herkesi 22 Aralık’ta Kadıköy’de bir araya gelmeye ve kent hakkına sahip çıkmaya çağırdı.

Etiketler

Bir yanıt yazın