“İstanbullaşmak” Veritabanı Herkesin Katılımına Açık

İstanbul üzerine çalışan ve iş üretenler, fotoğraf ve videolarını, 31 Aralık'a kadar SALT Beyoğlu'nun 3. katında bu amaçla oluşturulan "Toplama Noktası"na getirebiliyor.

SALT Beyoğlu’nun, halen açık bulunan “İstanbullaşmak” sergisinin görsel veritabanına, herkes katkıda bulunabiliyor. Sanatçı, mimar, karikatürist, belgeselci ve araştırmacıların katkılarıyla bir araya getirilen “İstanbullaşmak”; kente dair güncel bir arşiv meydana getiriyor. “Toplama Noktası”na bırakılan çalışmalar, “İstanbullaşmak” sergisine ve serginin ardından yayına devam edecek www.becomingistanbul.org adresindeki veritabanına eklenmek üzere değerlendirmeye alınıyor.

Çalışmaların teknik özellik ve teslim edilme koşullarına, www.saltonline.org adresinden ulaşılabiliyor.

SALT Beyoğlu’na getirilen çalışmalar arasından, İstanbul Bilgi Üniversitesi Fotoğraf ve Video Programı öğrencisi Ayşe Bilge Koçoğlu’nun fotoğrafları, SALT Araştırma ve Programlar ekibi tarafından değerlendirilerek, sergiye ve veritabanına dahil edildi. Ayrıca, SALT Yorumlama Programı tarafından düzenlenen lise öğrencilerine yönelik “Kent Nelerden Oluşur?” fotoğraf yarışmasına, 11 öğrencinin gönderdiği fotoğraf serisi ise veritabanına yapılan bir diğer katkıyı oluşturdu. Yarışma, öğrencileri, medya ve popüler kültürde boy gösteren tipik İstanbul imgelerinin ötesinde, kenti farklı boyutlarıyla algılamaya teşvik etmeyi amaçlıyordu.

Etiketler

Bir yanıt yazın