İstanbul’daki tarihi yıkıma suç duyurusu

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Fatih'te Küçük Ayasofya Caddesi üzerinde tarihi kalıntıların yıkılmasıyla ilgili olarak projeyi yapan firma hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı.

CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran’ın “Sultanahmet’te 1’inci derece koruma bölgesi içinde yer alan Bizans Büyük Saray’a ait olduğu düşünülen kalıntıların iş makineleriyle yerle bir edildiği” iddialarının bulunduğu yazılı soru önergesine yanıt veren Günay, özetle şunları söyledi:
 “İhbar üzerine müze uzmanlarınca 14 Aralık 2011’de inceleme yapılmış ve inşaatta çalışmalar durdurulmuştur. 5 Ocak’ta uzmanların incelemesinde inşaatın durdurulmayıp devam ettirildiği, tarihi duvar kalıntılarının bazı yerlerde tamamen ortadan kaldırıldığı, bazı yerlerde kesildiği, bazı yerlerde ise beton kiriş ve kolonların duvar kalıntısına dayandırıldığının görüldüğü 3 Şubat tarihli raporla bildirilmiştir. 8 Şubat’ta Koruma Bölge Kurulu kararıyla suç duyurusunda bulunulmasına, karar verilmiştir. Kurul kararı, gereğinin yerine getirilmesi için ilgili belediyeler ve İstanbul Valiliği İl Muhakemat Müdürlüğü ile İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderilmiştir.”

Etiketler

Bir yanıt yazın