İstanbul’da Trump Towers dönemi başlıyor

Trump Towers Mall'un açılışını yapan Başbakan, "Proje muhteşem mimarisi ve yeni tasarımı ile İstanbul'da yeni bir dönem başlatacak" dedi.

Dünya emlak devi Donald Trump ve Doğan Holding ortaklığı ile Avrupa’ya İstanbul’dan giriş yapan ‘Trump Towers’ın rezidans ve ofis kulelerinin ardından alışveriş merkezi de kapılarını açtı. Resmi açılış törenine katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Trump Towers Mall’un açılış kurdelesini Aydın Doğan ile birlikte kesti. Açılışa eşi Emine Erdoğan ile katılan Başbakan Erdoğan, projenin muhteşem mimarisi ile İstanbul’a farklı bir hava kazandırdığını söyledi. Türkiye’ye gelen yatırımın mutlaka karşılığını bulacağını belirten Erdoğan, “400 milyon dolarlık yatırım yapılan bir projenin yüzde 80’ini doldurmak kolay değil. Bu, Türkiye’nin nasıl ilerlediğinin göstergesi” dedi.

Trump Towers’ın alışveriş, ticaret ve eğlencede yeni bir dönemi başlatacağını kaydeden Erdoğan, projede aile ile çocuklara öncelik tanınarak önemli bir fark yaratıldığının altını çizdi. Son yıllarda yapılan projelerde Türkçe isimlere pek rastlayamadığını dile getiren Erdoğan, “Türkçe isim ve markaların dünya markasına dönüşmesi için gayret göstermeliyiz” dedi.

Başbakan Erdoğan’a katılımından dolayı teşekkür ederek konuşmasına başlayan Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan da “Bir İstanbul sevdalısı olarak Başbakan Erdoğan, projeleri yakından takip ediyor. Bizim açılışımıza da katıldı” dedi. Trump Towers’ın inşaatına 400 milyon dolar harcadıklarını belirten Doğan, rezidans ve ofis kuleleri ve bunları birleştiren AVM’si ile Trump Towers’ın Avrupa’da ilk kez İstanbul’a geldiğinin altını çizdi. AVM’yi yenilikçi bir anlayış ile tasarladıklarını vurgulayan Doğan, “Aklımıza ilk olarak çocuklar geldi. Burada hem eğlenecekler hem öğrenecekler” dedi. AVM’de yerli, yabancı toplam 175 markanın yer aldığına dikkat çeken Doğan, “Rezidans kulesinde 1000 kişi yaşayacak, ofis kulesinde 6 bin kişi çalışacak. Toplam istihdamımız da 2 bin kişiyi bulacak. İstanbul’un ekonomisine, istihdamına ve kentsel dönüşüme katkıda bulunuyoruz” diye konuştu.

İngiltere’nin ‘sokak yemeği’ konsepti geldi
43 bin metrekarelik bir alana yayılan Trump Towers Mall’da 175 mağaza bulunuyor. AVM’nin bir katı Mini Mall Trump adıyla çocuklara ayrıldı. 1500 metrakarelik yeşil alanda, yeme içme bölümü var. İngiltere’den önemli bir grup işbirliğinde sokak yemekleri konsepti için özel açık bir alan oluşturuldu.

AÇILIŞTAN NOTLAR
* Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ı Trump Towers’ın kapısında Doğan ailesi ile birlikte İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül birlikte karşıladı.

* Açılışa alışveriş merkezinde mağazası olan ya da olmayan çok sayıda işadamı katıldı. Remzi Gür, Hüseyin Doğan, Ethem Sancak, Yalçın Ayaydın, Hüseyin Bayraktar, Erdoğan Demirören, Mustafa Taviloğlu göze çarpan işadamları arasındaydı.

* Erdoğan’ın dolaştığı mağazalardan biri Kiğılı oldu. Abdullah Kiğılı’nın gezdirdiği mağazada Erdoğan anı defterine “Hayırlı olsun. Bol bereketli kazançlar diliyorum” diye yazdı.

* Kiğılı ilk kez tamamen bitmiş, her şeyi hazır, mükemmel bir alışveriş merkezinde işe başladıklarını söyledi.

Erdoğan, açılışın ardından mağazaları dolaştı. Alışveriş merkezinin amiral mağazalarından LC Waikiki’nin sahibi Vahap Küçük, 360 mağazayı geçtiklerini söyledi.

‘İstanbul Modern ben olduğum sürece yıkılamaz’
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, açılışta ekonomiye ve gündeme yönelik açıklamalarda da bulundu:

* Türkiye’de yapılan yatırım mutlaka karşılığını bulur. Uluslararası zirve ve etkinlikler ile İstanbul’un dünyada önünü açtık. Şimdi sırada finans merkezi var.

* Yoğun talebe karşı İstanbul’daki otellerimiz talebe yanıt veremiyor, bu yüzden yeni otel yatırımlarına ihtiyacımız var.

* İstanbul’da artık bir yerleşim planı var. Tarihi değeri korumak için yoğun bir çaba içindeyiz. İstanbul’u eski ve yeni ile uyum içinde yaşatacağız.

* İstanbul Modern ben olduğum sürece yıkılamaz. İstanbul Modern’in yıkılacağı yönündeki spekülatif haberlere üzüldüm. Ben bu ülkede Başbakan olduğum sürece İstanbul Modern orada durmaya devam edecek.

* Marmaray’ı inşa ederken de tarihi yapılara ve eserlere dikkat ediyoruz ve bu bizim için 3-4 yıl gibi gecikme anlamına geldi.

* Boğaz’daki doğal yapının korunması için dikkatli çalışıyoruz. Boğaz’daki çirkin görüntüyü değiştireceğiz.

* En ufak bir geri adımımız yok. Sözlerimizi tutacağız. Galataport, Haydarpaşaport, Yassıada…

* Proje olarak Kanal İstanbul da sırada. İstanbul’a yıllık kapasitesi 100 milyon kişi olan havaalanını da yapacağız. Bunların ihaleleri bu yıl.

* İstanbul’da kültürün bozulmasına, tabii hayatın yok edilmesine kesinlikle izin vermeyeceğiz.

Etiketler

Bir yanıt yazın