İstanbul’da İran Çağdaş Sanatı ArtInternational’da

İstanbul 26-28 Eylül tarihleri arasında İran güncel sanatının en yeni örneklerine evsdahipliği yapacak.

İstanbul 26-28 Eylül tarihleri arasında İran güncel sanatının en yeni örneklerine evsdahipliği yapacak. ArtInternational’ın organizasyonunu üstlediği fuarda görülebilecek eserler arasında Gohar Dashti, Shirin Neshat ve Samira Abbassy gibi çok yönlü kadın sanatçıların işleri sergilenecek.

Dünyanın dört bir yanından 80 seçkin galeriyi İstanbul’da ağırlayacak uluslararası sanat fuarı ArtInternational’ın konuk ülkelerinden biri de İran olacak. Arap çağdaş sanat dünyasının en çok üretken ve dikkat çeken ülkesi sayılan İran’dan, Tahran’ın en büyük galerilerinden Assar Art’ın yanı sıra çok yönlü ve muhalif kadın sanatçıların işleri arasında; 90’lı yıllarda yaptığı ve İran İslam devriminde kadının yerini ve ataerkilliği sorguladığı ‘Unveiling’ ve ‘Women of Allah’ adlı fotoğraf serileriyle çok konuşulan sanatçı ve yönetmen Shrin Neshat önemli bir yerde duruyor. Çocukluğunda tanık olduğu İran-Irak savaşının günlük hayattaki yansımalarını anlattığı ‘Today’s Life and War’ adlı fotoğraf serisiyle İstanbul’a gelecek Gohar Dashti, çalışmalarında Ortadoğu ve Batı sanatını birleştiren ve geleneksel görsel ögeleri sıkça kullanan Samira Abbassy gibi isimler de fuarın diğer önemli isimleri arasında.

Fuarda ayrıca, ünlü İranlı yönetmen ve sanatçı Abbas Kiarostami, İran heykel sanatının ustalarından Mohammad-Hossein Emad, Shoja Azari, Shahram Karimi, Alireza Adambakan, Reza Lavassani, Ahmad Morshedloo, Babak Roshaninejad’ın işleri de görülebilecek. ArtInternational sanat fuarı 26-28 Eylül tarihlerinde Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenecek.

Etiketler

Bir yanıt yazın