İstanbul’da dev proje!

Aksaray Meydanı'nı yepyeni bir görünüme kavuşturacak olan imar planı, CHP'li üyelerin ret oyu vermesine karşın AK Partili üyelerin oylarıyla kabul edildi.

Oturum sonrasında projeyle ilgili bilgiler veren İBB Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Ergün Turan, yeni meydanı anlattı:

Üst Geçit Kalmayacak

“AksarayMeydanı’nda üst geçidi kaldıran, tamamen hem zemin bir çözümoluşturuldu. Bununla beraber bölgede bazı alanlarda kamulaştırma da var. Muratpaşa Camii ile Valide Sultan Camii arasında, onları birleştiren ve o tarihi eserleri tamamen ortaya çıkartan bir yayalaştırılmış alan yapılacak. Bugün planı onadık. Sonra da bu işin ihale aşaması olacak…” Turan, meydanda hiçbir üst yapı oluşturulmayacağını da belirterek, “Şu anda altgeçitte olan esnafa da dokunan bir şey yok. Esnaf orada faaliyetlerine devamedecek” dedi. Projeye göre, AdnanMenderes Bulvarı (Vatan Caddesi) üzerinden gelen araç trafiğinin sinyalleri azaltılarak yaya geçiş öncelikli düzenleme yapılacak. Ayrıca, Yusufpaşa ve Aksaray tramvay istasyonları iptal edilerek, orta kısma tek durak yapılacak. Ordu Caddesi Ceylan Sokak, Şair Efendi Sokak, Mesihpaşa Caddesi’nin tamamının yayalaştırılıp, Atatürk Bulvarı ise kısmi olarak yaya alanına alınacak.

60 Bin Metrekare Meydan

Tarihi Valide Sultan Camii, Muratpaşa Camii ile Zübeyde Hanım Parkı’nın çevresini de kapsayan toplamda yaklaşık 60 bin 851 metrekarelik kısımda bir bütün halindemeydan olacak. İki cami arasındaki bölgede alan açmak için kamulaştırma yapılacak. Meydanda bulunan araç trafiği yeniden düzenlenecek, yaya hareketi konforlu ve güvenli hale getirilecek. Bölgenin görüntüsünü olumsuz yönde etkileyen araç üstgeçitleri de tamamen iptal edilecek.

Etiketler

Bir yanıt yazın