İstanbul’da Belediyecilik Uygulamaları Heyecan Yarattı

Kadıköy Belediyesi'nin güneş pili ile çalışan "şarj ağaçları" ve Bağcılar Belediyesi'nin kütüphaneli otobüs durağı dünya için küçük ama İstanbullular için büyük bir adım oldu.

Sokağa küçük müdahelelerin, fiziksel kalite anlamında büyük getirileri olacağı gibi çevresel ve toplumsal faydaları olacağını yurtdışından incelediğimiz bir çok örnekte gözlemleyebiliyoruz.

Bu kez gündemde ise İstanbul’dan 2 örnek var, Kadıköy ve Bağcılar’dan. Henüz deneme aşamasında ve küçük ölçekte yapılan uygulamalar, yaygınlaşması açısından tanınmaya değer.

Kadıköy Belediyesi, sosyal medyayla samimi… Geçtiğimiz günlerde yükledikleri imaj ile yeni projelerini de bu kanal ile müjdelemiş oldular.

Güneş paneli aracılığıyla cep telefonlarını şarj eden bir sistemi, deneme amaçlı bahçelerine yerleştirdiklerini açıklayan Belediye, sistem kullanışlı ve tercih edilir olduğu takdirde yaygınlaştıracaklarını belirtti.

Bağcılar Belediyesi ise ilçenin değişik noktalarına kurulan durak kütüphanesi ile, otobüs bekleyen yolcuların vakitlerini değerlendirmesine yardımcı olmayı hedeflediğini açıkladı. Bağcılar Belediyesi ekipleri tarafından her hafta iki kez kitap konulan duraklara toplam 20 bin kitap konuldu.

Etiketler

1 Yorum

Bir yanıt yazın