İstanbul’a yeni otogarlar geliyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Baştürk, İGDAŞ özelleştirmesi ve yeni otogarlara dair açıklama yaptı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Adem Baştürk, İGDAŞ özelleştirmesinde önümüzdeki birkaç ay içinde ilanı verebileceklerini, bu yıl sonuna kadar ihaleye çıkmayı, 2012’nin ortalarına kadar da sonuçlanmasını beklediklerini bildirdi.

Baştürk, Büyükşehir Belediyesi’nin önünde özelleştirilecek şirket olarak öncelikle İGDAŞ’ın bulunduğunu hatırlattı.

Adem Baştürk, ”Biz İDO’yu çok güzel özelleştirdik. Hiçbir problem çıkmadı. İGDAŞ’ın da çok iyi ve sağlıklı şekilde özelleştirileceğine inanıyoruz. İyi bir hazırlık yaptık. Bu yıl sonuna kadar ihaleye çıkmayı, 2012’nin ortalarına kadar da sonuçlanmasını bekliyoruz” dedi.

İspark’ın satışı konusunun şu anda gündemlerinde bulunmadığını kaydeden Baştürk, ”Tamamen satmak gibi bir niyetimiz yok. Belki halka arz olabilir. O ve başka şirketler için de benzer şeyler olabilir. Tamamen blok satma konusunda İGDAŞ şu anda gündemde” diye konuştu.

Anadolu yakasında cep otogarı, büyük otogar yapma projeleri bulunduğunu da anlatan Baştürk, şöyle devam etti: ”Yine Avrupa yakasında cep otogarı dediğimiz bir projemiz var. Yakında ihalesine çıkarız. Alibeyköy civarında cep otogarı yapılacak. Cep otogarında parklanma yapılmayacak. Duracak, yolcu alacak, gönderecek, kalkacak. Tam kesinleşmedi ama Anadolu Yakası’nda da Kavacık civarında, bir de Sultanbeyli tarafında planlıyoruz. Bu otogarları İSPARK vasıtasıyla yapmayı planlıyoruz. Bunlar, bizim açımızdan yatırım tutarı açısından çok ciddi bir yekun oluşturmaz. Alibeyköy’deki cep otogarını 2012’de hayata geçirmeyi öngörüyoruz. O net… Kavacık’ta mülkiyet problemi var. Orada biraz uğraşıyoruz.”

Etiketler

Bir yanıt yazın