İstanbul’a sağlık şehri kuruluyor

Türkiye'nin en kapsamlı sağlık kompleksi İstanbul'a kuruluyor.

Marmara Üniversitesi tarafından İstanbul’un Anadolu yakasında inşa edilecek olan Türkiye’nin en kapsamlı sağlık kampüsünün temel atma töreni, yarın Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın da katılımıyla gerçekleştirilecek.

Türkiye’nin en kapsamlı sağlık eğitimi kompleksi kuruluyor. Marmara Üniversitesi tarafından Anadolu Yakasındaki Başıbüyük arazisinde inşa edilecek Türkiye’nin en kapsamlı sağlık kampusünün temel atma töreni, yarın saat 14.00’te, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ile İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’nun katılımıyla yapılacak. Eğitim çalışmaları ve bilimsel araştırmaların yanı sıra sağlık hizmetlerinin de verileceği kampüs, bu özelliğiyle Türkiye’nin ilk sağlık kampusü olma özelliğini taşıyor.

200 Dönümlük Alana Kurulacak

Maltepe ilçesi Başıbüyük mevkiinde, E-5 karayoluna yakın mesafede bulunan 200 dönümlük arazi üzerine inşa edilecek komplekste üniversite bünyesinde sağlık alanında eğitim veren fakülte, enstitü ve yüksekokullar ile AR-GE birimleri ve hastane; kurulacak yeni kampüste yer alacak. Halihazırda farklı kampüslerde faaliyetini sürdüren bu birimlerin tamamı, Başıbüyük Sağlık Kampüsü’nde yine Marmara üniversitesi öğretim elemanları ve personeli tarafından idare edilecek. Oluşturulacak birimler ise şunlar:

“Tıp fakültesi (temel tıp bilimleri binası), diş hekimliği fakültesi, 720 yataklı eğitim, araştırma ve uygulama hastanesi, eczacılık fakültesi, sağlık bilimleri fakültesi, sağlık bilimleri enstitüsü, nörolojik bilimler enstitüsü, gastroenteroloji enstitüsü, sağlık hizmetleri meslek yüksekokulu, genetik ve metabolik hastalıklar araştırma merkezi (GEMHAM), epilepsi araştırma ve uygulama merkezi (EPAM), deneysel araştırma ve hayvan laboratuarı (DAHL), protez ve ortez merkezi, fizyoterapi merkezi, ruh sağlığı yaşamla bütünleşme merkezi, sağlık bilimleri kütüphanesi, sosyal merkezler ve rektörlük idari birimler, adli tıp merkezi, oditoryum, açık ve kapalı otoparklar, kreş, açık ve kapalı spor alanları ve rekreasyonel alanlar.”

Etiketler

Bir yanıt yazın