İstanbul’a Kat Bahçelerinden Bakmak…

Zincirlikuyu'da Esin Yapı tarafından hayata geçirilen 'İstanbloom' projesinde 11 farklı tip dairenin kat bahçeleri 20 ile 80 m² arasında değişiyor. Bünyamin Derman tarafından tasarlanan projenin iç tasarımları da Mahmut Anlar'a ait.

İstanbul’un en işlek bölgesi Zincirlikuyu’da LEED sertifikası kriterlerine uygun olarak inşa edilen Esin Yapı’nın rezidans projesi İstanbloom, 46 katlı yeşil bir gökdelen. 34 konut, 3 penthouse, 3 ofis katı, 2 teknik ve sosyal kat, 4 otopark katı olmak üzere toplam 46 kattan oluşan İstanbloom projesi iç avluları ve kat bahçeleri ile doğadan vazgeçemeyenler için bir alternatif yaratıyor. Projedeki teras büyüklükleri 60m² – 170m² arasında değişiyor.

LEED Kriterleri’ne Uygun Tasarım

Projenin tasarım aşamasında alınan önlemler, arıtma kriterleri, doğaya uyumlu malzeme kullanımı ve çevreci uygulamaların yanı sıra binadaki tüm ısıtma, klima, soğutma, aydınlatma gibi konularda tasarruflu sistemler seçiliyor. LEED’in bu olmazsa olmaz kriteleri ile projede % 30 su tasarrufu, % 20 enerji tasarrufu, %15 elektrik tasarrufu sağlanıyor.

İstanbloom’da Temel Betonu Tamamlandı, Katlar Dökülüyor!

Projenin oturum alanı 7500 metrekare olup, 5 adet bodrum katı bu alan üzerine inşa ediliyor. Bu kütle üzerinde yükselen kulenin kat alanı yaklaşık 900 m², toplam inşaat alanı ise 77.400 m². 2011 yılının ilk aylarında kaba inşaatına başlanan İstanbloom projesinde şu günlerde kaba inşaatın %23’ü tamamlandı, önümüzdeki senenin ilk aylarında projenin bitmesi hedefleniyor.

Kaba inşaatın tamamen bitmesi beklenmeden cephe montajına başlanılacağını belirten Proje Müdürü Nusrettin Işık inşaatının tamamen bitirilip teslime hazır hale getirilmesi için hedeflenen tarihin 2013 yılının Nisan ayı olduğunu da belirtti.

Etiketler

Bir yanıt yazın