İstanbul Yaz Sergisi Tophane Antrepo 5’te, Sakın Kaçırmayın!

Yazın gelmesini aylarca sabırla bekleyen bizler için İstanbul Yaz Sergisi adeta bir ödül gibi. Antrepo 5'in her bir metrekaresi birbirinden eşsiz işlerle, capcanlı.

Kimi insanı tedirgin edip korkuturken, kimisi yaz güneşini içinizde hissetmenize yol açıyor.

Time Out İstanbul ve Beyaz Art işbirliğiyle ilk kez düzenlenen İstanbul Yaz Sergisi’nin çok önemli bir rolü daha var. Antrepo 5’e girip renk cümbüşüne kendinizi kaptırmışken hemen soluna döndüğünüzde davetkar bir yazıyla karşılaşıyorsunuz: Mimarlık!

Birbirinden ilginç maketler, fotoğraflar, çizimler, eskizler, farklı yöntemlerle hazırlanmış sunum baskıları adeta başınızı döndürüp hayran bıraktırıyor kendilerine. Türkiye’de mimarlığa katkısı olan hemen her mimarın adı geçiyor bu sergide.

İstanbul Yaz Sergisi’ndeki Mimarlar
Adnan Serbest, Arif Özden, Arzu Nuhoğlu, Sefer Cağlar – Seyhan Özdemir, Aziz Sarıyer, Beliz Oral, Boğaçhan Dündaralp, Bülent Özden, C. Alper Derinboğaz, Can Çinici, Cem Kocacıklıoğlu, Cengiz Bektaş, Defne Önen, Ege Adaş, EAA, Kerem Erginoğlu – Hasan Çalışlar, Extramucadele, Gökhan Avcıoğlu, Han Tümertekin, Kaya Arıkoğlu, Şulan Kolatan – William MacDonald, Mikael Pors, Ishtiaq Rafiuddin – Henrik Schulte, Nazlı Gönensay, Nevzat Sayın, Nilüfer Kozikoğlu, Cem Kozar – İşıl Ünal, Refik Anadol, Rogers Stirk Harbour + Partners, Alexis – Murat Şanal, Sema Topaloğlu, Şevki Pekin, Selva Gürdoğan – Gregers Thomsen, Murat – Melkan Gürsel Tabanlıoğlu, Tanju Özelgin, Mehmet Kütükçuoğlu – Ertuğ Uçar, Thai Duong, Emir Uras – Durmuş Dilekçi – Fikret Sungay – Salih Küçüktuna, Yıldırım Kocacıklıoğlu ve Zaha Hadid’in ellerine sağlık.

Her birinin daha önceden aşina olduğumuz bazı işlerine yeniden bakmak ise oldukça keyifli, çünkü hepsi biraraya yan yana gelince yürek hoplatıyor.

Serginin mimarlık bölümünün küratörlüğünü Gökhan Karakuş üstlenmiş ve nazlı mimarlardan bu kadar malzemeyi toplayarak çok iyi bir iş çıkarmış.

İstanbullu sanatseverlerin mimarlık kültürüne daha fazla uzak kalamayacağı apaçık ortada, sadece bu gibi etkinliklerle biraz itelemek gerekli.

Önümüzde serin geçecek bir hafta olmasını fırsat bilip mutlaka bu sergiyi gezin ve sergilenen her işin tadını çıkarın!

7 Temmuz 2011 İstanbul Yaz Sergisi’ni ziyaret etmek için son gün. Üstelik giriş parası da istenmiyor ve İstanbul Yaz Sergisi Gazetesi de ücretsiz dağıtılıyor…

 

Fotoğraflar: Time Out İstanbul

Etiketler

1 Yorum

Bir yanıt yazın