İstanbul ve Münih arasında bir sanat köprüsü: Cityscale sergisi açıldı

Siemens Sanat'ın yeni sezonda Bayerische Staatskanzlei işbirliği ile gerçekleştirdiği ilk sergisi Cityscale (Şehir Ölçeği), 14 Eylül 2011 tarihinde sanatseverlerle buluştu.

İstanbul ve Münih şehirleri çağdaş sanat ortamları arasında uzun soluklu işbirliğini amaçlayan sergi ilk kez İstanbul’da… Küratörlüğünü Almanya’dan Françoise Heitsch ve Türkiye’den Deniz Erbaş’ın, danışman küratörlüğünü ise Dr. Cornelia Osswald Hoffmann ve Beral Madra’nın yürüttüğü sergi, 14 Eylül -13 Kasım 2011 tarihleri arasında ziyaretçileriyle buluşuyor.

Serginin sanatçıları arasında Gülçin Aksoy, AtılKunst, Annegret Bleisteiner, Klaus vom Bruch, Carlotta Brunetti, Department für öffentliche Erscheinungen, Deniz Gül, Julia Lohmann, Suat Öğüt, Hülya Özdemir, Susanne Pittroff, Michaela Rotsch, Ferhat Satıcı, Robert Stumpf ve Yeni Anıt yer alıyor.

Sergi ilk kez İstanbul’da

Cityscale (Şehir Ölçeği) sergisi, İstanbul ve Münihli sanatçılar arasında 90’lı yıllardan bu yana sürmekte olan kültür alışverişini ve ilişkilerini canlı tutma amacını taşıyan, sanatçıların üç yıl süren işbirliğinin ardından İstanbul’da gerçekleşen ilk etkinlik olacak.

Kamusal alan yerleştirmeleri, video seçkileri, sergi sunumları ve panellerin eşlik ettiği sergi kapsamında, Münih ve İstanbul’un şehir dokuları ve katmanları sanat yapıtları üzerinden sanatseverlerin yorumuna sunuluyor. Sergide yer alan yapıtlar, bu iki kentin kendine özgü dış görüntülerini kullanarak, iç görüntülerine doğru araştırmacı ve eleştirel bir keşif alanı açıyor. Sanatçıların kendilerine özgü deneyimleri, görüşleri ve yorumları yapıtlarda imge seçme ve oluşturma, teknik, malzeme çeşitliliği ve disiplinler arası geçişlerin kullanımında farklılık olarak belirginleşirken, kesişmeler daha çok konusal alanda, bu iki kentin küresel kent olma özelliklerindeki ortaklıkların yarattığı gerçeklerde gözlemleniyor.

Cityscale (Şehir Ölçeği) sergisi, 14 Eylül – 13 Kasım 2011 tarihleri arasında, haftanın her günü 10.00 – 19.00 saatleri arasında Siemens Sanat’ta ziyaret edilebilir.

Etiketler

Bir yanıt yazın