İstanbul Tasarım Bienali’nin Teması Belirlendi

Londra Tasarım Müzesi Direktörü ve aynı zamanda İstanbul Tasarım Bienali Danışma Kurulu Üyesi olan Deyan Sudjic’in önerisi ile İstanbul Tasarım Bienali’nin teması, “Kusurluluk” (Imperfection) olarak belirlendi.

İstanbul Tasarım Bienali’nin tema metnini kaleme alan Deyan Sudjic, “sonsuz katmanlara ve sürekli gelişen kentsel, sosyal ve kültürel değişimin getirdiği canlılığa sahip” bir şehir olarak İstanbul’un bu temanın içeriğini incelemek için en uygun şehir olduğunu belirtiyor. İstanbul Tasarım Bienali, “Kusurluluk” temasıyla,” bir yandan İstanbul’un farklı yaratıcı potansiyeline övgü niteliği taşırken, bir yandan da günümüz dünyasında tasarım ile ilgili geniş bir bakış açısının oluşumunu destekleyecek. Dünyaya İstanbul hakkında bir şeyler söylerken, çağdaş tasarımın doğası adına keskin bir bakış açısı sunacak.”

13 Ekim – 16 Aralık 2012 tarihleri arasında düzenlenecek İstanbul Tasarım Bienali, kentsel tasarım (şehir ve bölge planlama), mimarlık, iç mimarlık, endüstriyel tasarım, grafik tasarım, moda ve tekstil tasarımı ve yeni medya tasarımı gibi başlıca tasarım mesleklerini ve bu mesleklerle ilişkili tüm yaratıcı alanları kapsayacak. Bienalin teması davet edilecek küratörler tarafından yorumlanacak. Ayrıca farklı mekânlarda yer alacak tematik sergiler aracılığıyla bienal temasına vurgu yapılacak.

İstanbul Tasarım Bienali’nde yer almak isteyen katılımcılara yapılacak açık çağrı ile ilgili ayrıntılı bilgiler 2011 Ekim ayında duyurulacak.

İstanbul Tasarım Bienali’nin Danışma Kurulu’nda Deyan Sudjic’in yanı sıra endüstriyel tasarımcı ve Bahçeşehir Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Mehmet Asatekin, Material Connexion CEO’su George Beylerian, sanat tarihçisi ve İstanbul Modern Sanat Müzesi Şef Küratörü Levent Çalıkoğlu, grafik tasarımcı ve Bek Tasarım Danışmanlık kurucusu Bülent Erkmen, Hong Kong Polytechnic Üniversitesi Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. John Heskett, endüstriyel tasarımcı ve Defne Koz Studio kurucusu Defne Koz, mimar ve Koleksiyon Mobilya kurucusu Faruk Malhan, fütürist ve Brightwell Holding Yönetim Kurulu Başkanı Alphan Manas, iç mimar ve Sevil Peach Architecture and Design kurucusu Sevil Peach, mimar ve Arradamento Mimarlık Dergisi editörü Prof. Dr. Uğur Tanyeli, Türkiye Bilimler Akademisi Şeref Üyesi Prof. Dr. İlhan Tekeli ve Vitra Tasarım Müzesi Direktörü Alexander von Vegesack bulunuyor.

Tasarım Bienali hazırlık sürecinde atölye çalışmaları ve seminerler gibi çeşitli ön etkinlikler düzenleyecek.

Etiketler

Bir yanıt yazın