İstanbul Tasarım Bienali’nin Eş Küratörleri Emre Arolat ve Joseph Grima

İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından 13 Ekim 2012-16 Aralık 2012 tarihleri arasında ilki gerçekleştirilecek İstanbul Tasarım Bienali'nin eş küratörleri, Emre Arolat ve Joseph Grima olarak belirlendi.

İstanbul Tasarım Bienali tarafından davet edilen iki küratör, İstanbul Tasarım Bienali Danışma Kurulu Üyesi ve Londra Tasarım Müzesi Direktörü Deyan Sudjic’in önerisi ile belirlenen “Kusurluluk” (Imperfection) temasını ayrı ayrı yorumlayacak. Emre Arolat Architects’in kurucularından Emre Arolat ve Domus’un Genel Yayın Yönetmeni Joseph Grima, bienal teması çerçevesinde hazırlayacakları bağımsız çalışmalarla iki farklı yaklaşım sunacak. Küratörlerin çalışmalarının çerçevesi, 2012 yılı başında duyurulacak.

İstanbul Tasarım Bienali Hakkında

İKSV tarafından 13 Ekim 2012 – 16 Aralık 2012 tarihleri arasında düzenlenecek İstanbul Tasarım Bienali, kentsel tasarım (çevre, şehir ve bölge planlama), mimarlık, iç mimarlık, endüstriyel tasarım, grafik tasarım, moda ve tekstil tasarımı ile yeni medya tasarımı gibi başlıca tasarım mesleklerini ve bu mesleklerle ilişkili tüm yaratıcı alanları kapsıyor. Bienal kapsamında yer alacak etkinlikler, sergiler, enstalâsyonlar, atölye çalışmaları, seminerler ve sunumlar için “Kusurluluk” (Imperfection) teması belirleyici olacak.

İstanbul Tasarım Bienali’ne katılmak isteyen tasarımcılar için yapılacak açık çağrı ile ilgili ayrıntılı bilgiler Aralık ayında duyurulacak. Bienal hazırlık sürecinde, 2012 yılının ilk yarısında üniversite öğrencilerine ve yaratıcı endüstrilerdeki profesyonellere yönelik atölye çalışmaları ile tartışma ortamları gibi ön etkinlikler de düzenlenecek.

Tasarımı anlamak, anlatmak ve bu konudaki farklı tartışma noktalarını İstanbul’a taşımak hedefiyle yola çıkan İstanbul Tasarım Bienali’nin eş sponsorluğunu, Eren Holding, VitrA ve Koray İnşaat AŞ üstleniyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın