İstanbul Tasarım Bienali’ne Sayılı Saatler Kaldı

İstanbul Tasarım Bienali kapılarını, 10 Ekim Çarşamba sabahı Galata Özel Rum İlköğretim Okulu’nda yapılan Resmi Açılış Töreni ve Basın Toplantısı'yla ulusal ve uluslararası basın mensuplarına açtı.

İstanbul Tasarım Bienali Resmi Açılış Töreni’nin açılış konuşmasını IKSV Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı yaptı. İKSV Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı konuşmasında “Hazırlıklarını 2010 yılından bu yana sürdürdüğümüz ilk İstanbul Tasarım Bienali’nde, son dönemde tüm dünyada ivme kazanan tasarım ve ona bağlı yaratıcı alanların tamamını kapsayacak bir etkinlik düzenleme amacını taşıdık. Tasarımı bir kültür öğesi olarak ele almayı, farklı yönleriyle sorgulamayı, yeniden düşünmeyi ve düşündürmeyi hedefleyerek, bu alana İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nın özgün bakış açısıyla yaklaşmak istedik. (…) İKSV’nin düzenlediği tüm etkinlikler gibi İstanbul Tasarım Bienali’nin de kendi alanını zenginleştiren, uluslararası arenada ülkemizdeki güncel kültür üretimini tanıtan ve dünyanın dört bir yanındaki farklı eğilimleri ve pratikleri İstanbul’a taşıyan doyurucu bir etkinlik olmasını ümit ediyoruz” dedi.

Sunuculuğunu Ece Dizdar’ın üstlendiği İstanbul Tasarım Bienali Resmi Açılış Töreni’nde, bienale katkılarından dolayı Başbakanlık Tanıtma Fonu Genel Sekreteri Süleyman Erde ve Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış’a birer teşekkür plaketi sunuldu. Plaketleri İKSV Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı takdim etti.

Törende daha sonra, İstanbul Tasarım Bienali eş sponsorlarına birer teşekkür plaketi sunuldu. Bienalin eş sponsorlarından Eren Holding adına Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Eren, Koray Şirketler Topluluğu adına Koray İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Selim Koray, Vestel adına Vestel Genel Müdürü Ergün Güler ve VitrA adına Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubu Başkanı Hüsamettin Onanç açılış törenine katılarak Bülent Eczacıbaşı’ndan teşekkür plaketlerini aldılar.

Törende, İstanbul Tasarım Bienali’ne katkılarından dolayı, TUSKON (Türkiye İş Adamları ve Sanayiciler Konfederasyonu) Genel Sekreteri Dr. Mustafa Günay ile TÜSİAD (Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği) Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Boyner’e de birer teşekkür plaketi takdim edildi.

Resmi Açılış Töreni’nin ardından gerçekleştirilen İstanbul Tasarım Bienali basın toplantısına bienal küratörleri Emre Arolat ve Joseph Grima, İstanbul Tasarım Bienali Danışma Kurulu Üyesi ve Londra Tasarım Müzesi Direktörü Deyan Sudjic ile İstanbul Tasarım Bienali Direktörü Özlem Yalım Özkaraoğlu konuşmacı olarak katıldı.

Toplantının ardından bienal sergi mekanları, küratörler rehberliğinde gezildi. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay da sergi mekanlarını Bülent Eczacıbaşı eşliğinde gezdi.

İstanbul Tasarım Bienali basın toplantısına, ulusal ve uluslararası basın mensuplarının yanı sıra üniversitelerin ilgili bölümlerinin dekanları, akademisyenler, ilgili kurum ve kuruluşların yetkilileriyle mimarlık ve tasarım dünyasının önde gelen isimleri katıldı.

İstanbul Tasarım Bienali’nin Uluslararası Konukları

11 ve 12 Ekim tarihlerindeki ön izleme döneminin ardından, 13 Ekim Cumartesi günü kapılarını ziyaretçilere açacak olan ilk İstanbul Tasarım Bienali, açılış haftasında ev sahipliği yapacağı etkinliklerin yanı sıra uluslararası basın ve tasarım dünyasından birçok önemli ismi ağırlayarak, İstanbul’u dünya tasarım çevrelerinin buluşma noktası haline getirecek. İstanbul Tasarım Bienali’nin açılışına, İngiltere’den The Guardian, Telegraph Magazine, Wall Street Journal, Financial Times, Blueprint, Wallpaper*, Architectural Record, Dezeen Disegno, Stylus, Elle Decoration, Conde Naste International; İtalya’dan Domus, Interni, Abitare, DDN, designboom; İspanya’dan ABC, AD Spain; Almanya’dan Tageszeitung, Der Spiegel, Form, Designlines, Stylepark; Fransa’dan Le Monde, AD France, Numero, l’Officiel; ABD’den New York Times, Dwell, Metropolis, Interior Design, Forbes, New York Daily News; İsveç’ten Form, RUM; Hollanda’dan Telegraaf, Volkskrant, Financieel dagblad, NRC Handelsblad; Belçika’dan TL; Rusya’dan Object; Çin’den South Morning China Post; Japonya’dan A+U;Hindistan’dan AD India gibi birçok önemli gazete ve tasarım yayınlarının editörlerinin de aralarında olduğu 250’den fazla uluslararası basın mensubunun katılımı bekleniyor.

İstanbul Tasarım Bienali Etkinlikleri

İstanbul Tasarım Bienali kapsamında küratöryal sergilerin yanı sıra iki ay süresince şehrin farklı noktalarına yayılan etkinlikler düzenlenecek. Etkinliklerle ilgili detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Etiketler

Bir yanıt yazın