İstanbul Tasarım Bienali Milano’da Uluslararası Medyaya Tanıtıldı

İstanbul Tasarım Bienali, 19 Nisan Perşembe sabahı Barnaba Fornasetti'nin Milano'daki evinde, bienalin küratörleri Emre Arolat ve Joseph Grima'nın katılımıyla gerçekleştirilen kahvaltılı bir basın buluşmasıyla uluslararası medyaya tanıtıldı.

İstanbul Tasarım Bienali, 19 Nisan Perşembe sabahı Barnaba Fornasetti’nin Milano’daki evinde, bienalin küratörleri Emre Arolat ve Joseph Grima ile İstanbul Tasarım Bienali Direktörü Özlem Yalım Özkaraoğlu’nun katılımıyla gerçekleştirilen davetle uluslararası basın ve tasarım dünyasına tanıtıldı. Davette, bienalin temasını ayrı ayrı yorumlayarak, bağımsız iki yaklaşım sunacak küratörlerden Emre Arolat “Musibet”, Joseph Grima da “Adhokrasi” başlıklarını taşıyacak sergilerinin detaylarını paylaştı. İstanbul Tasarım Bienali Direktörü Özlem Yalım Özkaraoğlu ise bienalin hazırlık sürecinde bugüne kadar yapılan etkinlikler ve önümüzdeki dönem projeleriyle ilgili ayrıntılı bilgileri aktardı.

İstanbul Tasarım Bienali davetine ABD, Almanya, Belçika, Çin, Fransa, Hollanda, İngiltere, İspanya, İsveç, İsviçre, İtalya, Rusya gibi ülkelerin önde gelen yayınlarından AD, Archithema, Designboom, Domus, Elle Decoration, Frame, GQ, Icon, Interieurs, Interni, Monocle, RUM, The Guardian ve Wallpaper’ın temsilcileri katıldı. Basın mensuplarının yanı sıra İstanbul Tasarım Bienali’nin Danışma Kurulu üyelerinden Material Connexion CEO’su George Beylerian, endüstriyel tasarımcı ve Defne Koz Studio kurucusu Defne Koz, içmimar ve Sevil Peach Architecture and Design kurucusu Sevil Peach ve VitrA Tasarım Müzesi Direktörü Alexander von Vegesack da davete katılan isimler arasındaydı.

İstanbul Tasarım Bienali, 13 Ekim–12 Aralık 2012 tarihleri arasında, Emre Arolat ve Joseph Grima küratörlüğünde, Londra Tasarım Müzesi Direktörü ve aynı zamanda İstanbul Tasarım Bienali Danışma Kurulu Üyesi olan Deyan Sudjic’in önerisi ile belirlenen “Kusurluluk” (Imperfection) teması altında gerçekleştirilecek. Bienal sergileri, İstanbul Modern ve Galata Özel Rum İlköğretim Okulu’nda yer alırken, etkinlikler şehrin farklı noktalarına yayılacak. İstanbul Tasarım Bienali tanıtım toplantılarının ikincisinin Haziran ayında Londra’da yapılması planlanıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın