İstanbul, New York, Bağdat hattında kentleri dönüştürecek

Kartal Kule ile sektöre adım atan EA İnşaat, NewYork ve Bağdat'ta kentsel dönüşüm projelerine imza atacak.

Dünyanın seri üretimle üretilen ilk çift motorlu jetini üreten Eclipse Havacılık şirketinin ortağı EA Grup’un bünyesindeki EA İnşaat, Kartal Kule projesiyle gayrimenkul sektörüne girdi. Kentsel dönüşüm projelerine odaklanan şirket, New York’un Harlem Bölgesi, İstanbul ve Bağdat’ta kentsel dönüşüm odaklı projeler gerçekleştirecek. Şu an 33 yaşında olan ve ilk girişimcilik deneyimini 17 yaşında gerçekleştiren EA Grup Yönetim Kurulu Başkanı ve EA İnşaat CEO’su Ekim Alptekin, İstanbul’da Kartal Kentsel Dönüşüm Alanı’nın yanı başında 205 ofis ve home ofisten oluşan, 22 katlı ve 100 metre yüksekliğindeki Kartal Kule projesiyle gayrimenkul sektörüne adım attıklarını kaydetti.

Kartal Kule ile Sektörde

Alptekin, Dünyanın prestijli gayrimenkul ödüllerinden International Property Award’da Avrupa Gayrimenkul Ödülü alan ve Mimar Ömer Çamoğlu’nun imzasını taşıyan Kartal Kule projesinin 55 metrekare ile 130 metrekare arasında değişen 205 home ofisten oluşuğu bilgisini verdi. Kartal Kule’de metrekare satış fiyatının 4 bin 500 TL’den başladığını açıklayan Alptekin, ofis fiyatlarının ise 260 bin TL’den başladığını kaydetti.

Harlem ve Bağdat’a bakıyor

İstanbul’da yeni projelere devam edeceklerini ve kentsel dönüşüm projeleriyle, şehir oteli projelerine yoğunlaşacaklarını ifade eden Alptekin, New York’un Harlem Bölgesi’nde ve Bağdat’ta da dönüşüm ve yenileme projeleri gerçekleştireceklerini açıkladı. Alptekin, “Önceliğimiz İstanbul ama New York, Harlem ve Irak’ta da projeler yapacağız. Bu yerlerde fırsatlar görüyoruz” dedi. Alptekin, ABD’de de proje geliştirmek için mevcut konjonktürün uygun olduğuna değinerek, kendilerinin de Harlem bölgesinde eski yapıları satın alarak dönüşüm projesi gerçekleştireceklerini anlattı.

Etiketler

Bir yanıt yazın