İstanbul “Küresel Tasarım Şehirleri” arasına giriyor

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, "2014 Dünya Tasarım Başkentliği" için aday olan İstanbul'un "Küresel Tasarım Şehirleri Organizasyonu"na (GDCO) üye olmasını oybirliğiyle onayladı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin “Küresel Tasarım Şehirleri Organizasyonu”na (GDCO- Global Design Cities Organization) üye olması için Başkan Kadir Topbaş’a yetki verilmesini içeren raporu oybirliğiyle kabul etti. İstanbul, 2014 yılında “Dünya Tasarım Başkenti” adayları arasında yer alıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından kabul edilen raporda, Seul Belediye Başkanı Oh Se-Hoon’un İstanbul’a GDCO üyeliğine davet mektubu gönderdiği belirtilerek, 2010 yılı Şubat ayında İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin de temsil edildiği 2010 Seul Dünya Tasarım Başkenti açılış zirvesinde, Seul’un 32 öncü tasarım şehrini konuk ettiği hatırlatıldı.

Toplantıda İstanbul’un dünyanın en önemli 150 metropol kenti arasında ekonomik gelişme ve istihdam açısından birinci sırada gösterildiğine dikkat çekildiği kaydedilen raporda, “İstanbul’un dünya metropollerine çok önemli ipuçları verebilecek deneyim ve potansiyele sahip olduğu bildirilmektedir. Küresel Tasarım Şehirleri Teşkilatı’nın (GDCO) ilk toplantısını 25–27 Eylül 2011 tarihleri arasında Çin’in Yanggou şehrinde yapılacak olup; anılan uluslararası teşkilata üyeliğin İstanbul’un 2014 Dünya Tasarım Başkenti adaylık sürecindeki ivmesini arttıracağı düşünülmektedir” ifadelerine yer verildi.

2010 yılında kurulan GDCO; kentsel tasarım politikaları konusunda küresel bir danışma grubu olarak hizmet veriyor. Kentlerin geleceğine yönelik planlarını geliştirmek, dünya çapında tasarım ve kentsel tasarım politikalarına öncülük etmek amacındaki teşkilat, dünyanın her köşesindeki insanların mutluluk endeksini geliştirmeyi, az gelişmiş ve gelişmiş ekonomiler arasında yaşam ve çevre sorunlarını çözmeyi hedefliyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın