“İstanbul Kent Araştırmaları-II” Seminer Serisi Araştırmacı Çağrısı

Eylül ayında başlayacak ve haftalık olarak çevrim içi olarak düzenlenecek olan ikinci seminer dizisi, İstanbul'a ilişkin araştırma yürüten ve güncel araştırma sonuçlarını sunarak tartışmaya açmak isteyen tüm araştırmacılara açık.

İstanbul Medeniyet Üniversitesi, Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, Şehir ve Bölge Planlama Bölümü tarafından düzenlenmekte olan “İstanbul Kent Araştırmaları”, Türkiye’nin mega kenti İstanbul’u tarih içerisinde etkileyen ve şekillendiren kentsel dinamiklerin, kentin değişim ve dönüşüm süreçlerinin, kentsel dokudaki değişimlerin ve kent gündemindeki gelişimlerin tartışılmasına olanak sağlayacak bir seminer dizisidir. Seminerler kente farklı yönler, farklı bakış açıları, farklı ölçekler, farklı aktör grupları ve farklı disiplinler aracılığıyla bakarak İstanbul’un kentsel yapısını çok boyutlu olarak ele almayı amaçlamaktadır. Bu bağlamda seminerler, kent ve mekân ölçeğinde İstanbul’a ilişkin araştırma yürüten ve güncel araştırma sonuçlarını sunarak tartışmaya açmak isteyen tüm araştırmacılara açıktır.
Eylül ayında başlayacak ve çevrim içi olarak düzenlenecek olan ikinci seminer dizisi, haftalık olarak düzenlenecek ve Kasım ayında sona erecektir. Seminer serisinin sonunda, editörler tarafından seçilecek olan araştırmaların kitap haline getirilmesi ile kente dair bu tartışmaların paylaşılması ve sonraki araştırmalara ışık tutması amaçlanmaktadır.

Araştırmalarını sunmak isteyen kişilerin aşağıdaki bağlantıda paylaşılan formu doldurmaları ve maksimum 300 kelimelik araştırma özetlerini de ekleyerek düzenleme komisyonuna iletmeleri talep edilmektedir. Gelen talepler, editörler ve düzenleme komisyonu tarafından incelendikten sonra, ilgili konu başlıkları toplanarak aylık seminer programları ilan edilecektir. Seminer talep formuna buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Ayrıntılı bilgi ve sorularınız için ayca.celikbilek@medeniyet.edu.tr mail adresi üzerinden iletişime geçebilirsiniz.

Etiketler

Bir yanıt yazın