“İstanbul Hiçbirimizin” Kitabı Yayınlandı

Ara Güler, Murat Germen, İpek Akpınar, Selva Gürdoğan ve Levent Erden'den oluşan jürinin seçtiği İstanbul fotoğrafları, Gündüz Vassaf'ın metinleri ve Bülent Erkmen'in editörlüğünde "İstanbul Hiçbirimizin" kitabında derlendi.

Hepimizin her gün bir şeyler kaybettiği İstanbul için bir belge toplama çalışması olan “İstanbul Hiçbirimizin” kitabı yayımlandı. İstanbul Hepimizin Girişimi’nin çalışmasıyla hazırlanan kitapta 50 kişinin İstanbul fotoğrafları yer alıyor. Yarışma süresince Instagram üzerinden #istanbulhicbirimizin hashtag’iyle yapılan binlerce fotoğraf paylaşımı arasından en iyileri Ara Güler, Murat Germen, İpek Akpınar, Selva Gürdoğan ve Levent Erden’den oluşan jüri belirledi. Seçilen fotoğrafları Bülent Erkmen bir akışa oturtarak kitaba derledi, Gündüz Vassaf da metinleri yazdı. Ara Güler’in de kitabın girişinde belirttiği gibi; “Bu kitap İstanbul’dur, satılamaz.”

Kitabın tanıtım yazısında, “İstanbullu olarak her sabah uyandığımızda her birimizden alınan, çalınan, satılanlar, har vurup harman savrulanlar, indirilen tepelerimiz, doldurulan denizlerimiz, sokağa atılan bakkalımız, çürümeye terk edilen vapurumuz, düdüğü kesilen trenimiz, gasp edilen kaldırımımız, “harfiyat” yazan hafriyat kamyonları arasında kaybolan nefesimiz, topsuz kalan çocuklarımız, ağaç gölgesinden mahrum yaşlılarımız ve bitmeyen vinçlerimiz arasında boğulan sevinçlerimiz…” deniliyor.

Kitabı edinmek isteyenler www.istanbulhepimizin.org sitesinden iletişime geçebilir.

Etiketler

Bir yanıt yazın