İstanbul Dünya Ticaret Merkezi’nin Yeni Fuar Alanı Yapımına Başlanıyor

İstanbul Dünya Ticaret Merkezi A.Ş. yeni fuar alanı projesini hayata geçiriyor. Maliyeti 500 milyon dolar olarak öngörülen projenin, Türkiye'nin en büyük fuar alanı yatırımı olacağı söyleniyor.

İstanbul Dünya Ticaret Merkezi A.Ş.’nin yeni fuar alanı lansmanı, İDTM Yönetim Kurulu Başkanı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile İDTM Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve İstanbul Ticaret Odası Başkanı İbrahim Çağlar’ın katılımlarıyla 20 Ekim’de yapıldı.

Toplamda 700 bin metrekare olan yatırım iki etapta inşa edilecek. Birinci etap inşaatının 2017 yılı Eylül ayında bitirilmesi planlanıyor. Fuar alanlarını kapsayacak ikinci etabına ise 2018 yılının ilk aylarında başlanacak ve 2019 yılı sonlarında tamamlanacak. Tüm etaplar bittikten sonra 300 bin metrekarelik fuar alanlarının arasında kalan lokasyonda, 35 bin metrekarelik alışveriş merkezi, cafeler, alakart ve fast food restoranların yer alacağı iki katlı bir yaşam merkezi yer alacak.

Projenin bünyesinde 12 dakika içinde araçların tahliye edileceği 8000 araçlık kapalı otopark da bulunacak.Proje aynı zamanda “Leed Sertifikasına” da sahip. 

Etiketler

Bir yanıt yazın