İstanbul depreme karşı hızla yenilenecek

İstanbul’un depreme hazırlık çalışmalarının konuşulduğu toplantıda belediye başkanlarıyla bir araya gelen Kadir Topbaş, ortak bir komisyon kurarak her ilçede risk taşıyan binaları tespit etmeye ve kentsel dönüşüme başlayacaklarını açıkladı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde temsil edilen AK Parti ve CHP’nin grup başkan vekilleri, 39 ilçenin belediye başkanları ile teknik başkan yardımcıları İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın davetiyle şehrin geleceğini kurtaracak depreme hazırlık çalışmalarının konuşulacağı toplantıda bir araya geldi.

Toplantı sonrası alınan kararları açıklayan Topbaş, şunları dile getirdi: “Özellikle yapıların tespiti üzerinde duruyoruz. Risk taşıyan yapıların tespiti konusunda ilçe belediyeler çalışmalar devam ediyor. Üniversitelerimize, bizim BİMTAŞ şirketimize kendi yapılarının depremde yıkılma riski taşıyıp taşımadığını kontrol ettirebilirler. Her bölge kendine göre yapısal ayrılıklar bulunduğu için yapı stoku açısından her birine ayrı düzenleme çalışma stratejisinin belirlenmesinin de üzerinde duruldu.”

“Dönüşümden menfaat değil sıkıntıların giderilmesi umulmalı”
Toplumun bir kesiminin kentsel dönüşüm konusundaki algısını düzeltmeyi amaçladıklarını ve dönüşümden maddi menfaat beklemenin ciddi bir sıkıntı doğuracağını vurgulayan Topbaş, “Menfaatin değil, depremin doğuracağı sorunların bertaraf edilmesinin önemli olduğuna dikkat çekmek istiyoruz. Menfaatin ön plana çıkmadığı bir seferberlik bilinciyle sıkıntıları gidermeyi başarmalıyız” diye konuştu.

Etiketler

Bir yanıt yazın