İstanbul Araştırmaları Enstitüsü Sergileri, Google Arts & Culture’da

İstanbul Araştırmaları Enstitüsü’nün yedi farklı sergisi Google Arts & Culture’da ziyarete açıldı. Dünyanın dört bir yanındaki sanatseverler, “Şişli Camii”, “Taksim”, “Uzak İzlenimler”, “Doğu’ya Seyahat”, “Ahşap İstanbul”, “Dört Ayaklı Belediye” ve “Uzun Öyküler” sergilerini artık internet ortamında tüm ayrıntılarıyla keşfedebilecekler.

Dört Ayaklı Belediye sergisinden fotoğraf

Suna ve İnan Kıraç Vakfı İstanbul Araştırmaları Enstitüsü’nün ziyarete açıldığı dönemde büyük ilgi toplayan “Dört Ayaklı Belediye”, “Şişli Camii”, “Taksim”, “Uzak İzlenimler”, “Doğu’ya Seyahat”, “Ahşap İstanbul” ve “Uzun Öyküler” başlıklı sergileri Google Arts & Culture platformu üzerinden ziyarete açıldı. Koleksiyonları internet ortamında keşfe çıkmayı mümkün kılan Google Arts & Culture, aynı zamanda ziyaretçilere bu geniş koleksiyonlardaki eserleri en ince detayına kadar inceleyebilme olanağı sunuyor. Google ve 40 ülkeden 151 önemli sanat kurumunun iş birliği ile oluşturulan bu kültür sanat platformu ile dünyanın dört bir yanındaki sanatseverler, kendi koleksiyonlarını oluşturma ve paylaşma şansını da yakalayabiliyor. 2012 yılında, projeye dâhil olarak, kalıcı koleksiyon sergilerini Google Arts & Culture’da ziyarete açan Pera Müzesi’nin ardından, İstanbul Araştırmaları Enstitüsü de süreli sergilerini platform üzerinden ziyaretçilerin beğenisine sundu. Sergilere buradan ulaşabilirsiniz.

“Atatürk: Bir İnsandan Fazlası”, “Batıya Açılan Pencere: Galatasaray Lisesi’nin 150 Yılı” ve “Hafıza-i Beşer: Osmanlı Yazmalarından Hikâyeler” ise İstanbul Araştırmaları Enstitüsü’nün yakında Google Arts & Culture’da yayınlamayı planladığı diğer sergiler arasında yer alıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın