İstanbul “Afet Önleme ve Eğitim Merkezi” yarışmayla yapılacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Bakırköy’de 27 dönümlük bir alanda Afet Önleme ve Eğitim Merkezi’nin kurulma projesi, uluslararası bir yarışma ile sonuçlandırılacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Bakırköy’de 27 dönümlük bir alanda kurulması planlanan Afet Önleme ve Eğitim Merkezi’nin projesi, uluslararası bir yarışma ile belirleniyor.

ThyssenKrupp Elevator şirketiyle yapılan protokol kapsamında, başta deprem olmak üzere afet konusunda toplumu eğitmeyi ve olayları simülasyon ile tecrübe etmeyi amaçlayan teknolojik bir tesis olacak merkezin proje yarışması için süreç geçtiğimiz Şubat ayında başladı.

27 dönümlük alanda toplam inşaat alanı 9 bin 450 metrekare olacak tesis Türkiye’de bir ilk olacak.

Deprem, fırtına, yangın söndürme, duman deneyimi, Tsunami, ilk yardım deneyimi, görsel ve işitsel eğitim sistem ve araçları, acil durumlarda haberleşme gibi olayların simülasyon ile tecrübe edileceği merkezde; Planetaryum, Deprem Deneyim Odası, Fırtına Deneyim Odası, Sıvılaşma ve Deprem Mekanizması Deneyim Odası, Yangın Söndürme Deneyim Odası, Acil Durum Haberleşme Deneyim Odası, Yangın Söndürme Oyun Makinesi, Çocuk Oyun Odası, 4 Boyutlu Video Gösterim Alanı, 3 adet Seminer Salonu, Konferans Salonu, Kütüphane, İlkyardım Eğitimi, Duman Deneyim Odası, Sergi Alanı ve 200 araçlık Otopark alanı olacak.

09 Şubat-27 Nisan 2011 tarihleri arasında kayıtları yapılan yarışmada proje teslim süresi 18 Eylül’de doldu. 26-27 Ekim tarihlerinde de ilk jüri toplantısı yapılan yarışmanın, ikinci jüri toplantısı ise 23-24 Kasım tarihlerinde yapılacak. Sonuçları Aralık ayında açıklanacak Uluslararası yarışmada birincilik ödülü 100 bin dolar olurken, ikinciye 50 bin dolar, üçüncüye de 20 bin dolar ödül verilecek. Projeler daha sonra sergilenecek.

1988’den beri tanınmış büyükşehirlerde mimarlık yarışmaları düzenleyen TyhssenKrupp şirketi, 12. Mimarlık Ödülünü İstanbul’da verecek.

Onursal Başkanı Kadir Topbaş, Başkanı da Javier Del Pozo Portillo olan yarışmanın, 7 yabancı 5 de Türk olmak üzere 12 jüri üyesi bulunuyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın