İstanbloom “ARKIMEET Zaman Tüneli”nde

İstanbloom projesi, ilk adımlarından uygulama aşamasına kadar ARKIMEET 2014'te ele alınacak.

Bu seneki temasını “Ya Sonra?” olarak belirleyen ARKIMEET 2014, VitrA’nın ana sponsorluğunda, 19 20 Kasım tarihlerinde İstanbul Four Seasons Hotel The Bosphorus’ta bir çok konferans, panel, atölye çalışması ve sergiye ev sahipliği yapacak.

ARKIMEET kapsamında tekrarlanması düşünülen ve gelenekselleşmesi beklenen oturumlardan biri olan “Zaman Tüneli”nin ise bu sene ikincisi yapılacak. Oturumda kentsel ölçekte etkili bir projenin ilk adımlarından projenin uygulama aşamasına kadar doğrusal tarih akışı takip edilerek ele alınması bekleniyor. Özellikle de proje süreci anlaşılamadan mimari ve mekansal problematikleri ile kent içindeki anlamı öne çıkan ve bu yüzden biraz da gerçekten kopuk değerlendirmelere mahkum projeler bu oturumda masaya yatırılacak.

ARKIMEET 2014’te “Zaman Tüneli” için İstanbloom projesine karar verildi. Projenin mimarı Bünyamin Derman İstanbloom’un karar aşamasından günümüze kadarki “Zaman Tüneli”ni ayrıntılarıyla anlatacak.

ARKIMEET 2014 etkinliği ile ilgili tüm güncel bilgilere buradan, ARKIMEET 2013 “Zaman Tüneli”ne ise buradan ulaşabilirsiniz.

Etiketler

Bir yanıt yazın