Issız Ada Furillen

29 Ağustos 2012 – Johan Hellström birçok insanın hayal ettiği bir hayali gerçekleştirdi.

Fotoğrafçı hayatını mükemmel kareler yakalamak için seyahat ederek geçiriyor. 40 yaşına yaklaşmış olmasına rağmen, iki kızı ve eşiyle henüz yerleşik bir hayata geçmiş değil. İsveç Gotland adasının kuzeydoğu köşesindeki vahşi doğa manzaraları, Hellström ve eşi için oldukça şaşırtıcıydı. Hellström’ün adayı keşfi derinleşirken neredeyse ıssız bir ada olan Furillen’de eski bir kireç taşı ocağıyla karşılaştı. Hellström “Bu keşfin yeni bir başlangıç için çok iyi olduğunu düşündüm,” diyor.

Swedens ana karasından Visby Ortaçağ şehrine hızlı bir feribot veya uçak yolculuğundan sonra 45 km araba yolculuğu sizi 16 odalı butik bir otel olan Fabrikan Furillen’e getiriyor. Otele varan ziyaretçiler çarpıcı gri bir yapı ve onun dokunulmamış doğal çevresi tarafından karşılanıyor.

Otelin iç mekanındaki sıcak atmosfer çevre dostu bir yaklaşımla ele alınan İskandinav tasarımının özünü yansıtıyor. Çevredeki manzaradan etkilenen gri ve beyaz tonları, hafif ahşap düzenek ve endüstriyel metal fenerlerle iç mekanı tamamlıyor.

Odalar konuksever, otantik ve rahat -özellikle deniz manzarası olanlar- . Yataklar lüks yatak üreticisi Hästens’dan.

Restoran basit ama tatmin edici, bir fabrika işçi kantini adeta. Burada yıl boyunca otelin 10 km uzağında otele ait çiflikte yetiştirilen yöresel ürünlerle hazırlanmış yemekler servis ediliyor.

Kısacası, Furillen çoktan yoğun ve meşgul bir kent parçası olmaktan yakasını kurtarmış bir yer.

Etiketler

Bir yanıt yazın