İsrail’deki Osmanlı Dönemi’nden Kalan Bina, Otele Dönüştürüldü

İsrail Tiberias'taki eski bir Osmanlı askeri binası, Levin Packer Architects tarafından Celile Denizi'ne bakan 120 odalı bir otele dönüştürüldü.

Mekanın tarihine göre tasarlanan “Sofia Sea of Galilee Hotel”de, orijinal yapı restore edilmiş ve tarihi yapıya yeni, çağdaş bir bina eklenmiş.

Sofia Sea of Galilee Hotel’in tasarımına tek bir ana konsept rehberlik ediyor: “Osmanlı yapısını korumak”. Bunu akılda tutarak, Levin Packer Architects yapının orijinal oranlarını korumuş, minimal bir tasarım dili kullanmış. Mevcut mimariyi tamamlamak ve vurgulamak için yalnızca yeni bir malzeme olarak pirinç tercih edilmiş.

Yapıda yapılan çalışma sırasında, 19. yüzyılın sonlarına ait çiniler bulunmuş. Bu çinileri korumak amacıyla kaldırırken bölgede ticaretin geliştiği Osmanlı Dönemi’ne dair bölgenin tüm hikayesini anlatan “Damascus” adıyla bir mühür keşfedilmiş. Tasarım ekibi bu çini karolara dikkat çekmeye karar vererek onları lobide kullanmaya karar vermiş. Bu dekoratif yer karolarına ek olarak, binanın bazalt taşları ve taş kaplama sütunları da korunmuş.

Aslen ticaret amaçlı kullanılan zemin kat ana lobi alanına dönüştürülmüş. Burada, zarif Osmanlı kemerleri ve sütunlarının korunması sayesinde evin eski mimarisi ön plana çıkıyor.

İkinci kattaki orijinal yaşam alanı artık yıllar boyunca bozulmadan kalan Carrara mermerinden yapılmış kolonlarla dekore edilmiş lüks bir SPA alanı. Bu ana mekandan misafirler Türk hamamı, sauna ve bakım odalarının yer aldığı SPA tesislerine devam ediyor.

Yemek odası, kahve barı, şarap dükkanı, konferans salonları ve odalar gibi işlevlerin geri kalanı, yeni binada yer alıyor. Bu çağdaş müdahale, eski binaya odaklanmak için sade çizgiler ve nötr malzemelerle tasarlanmış. Yemek odası da bu temiz ve sade estetiği takip ediyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın