İSPARK’ın otopark yetkisi onaylandı

Dedeman Oteli ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin otopark kavgasına Danıştay son noktayı koydu.

Danışay, İdare Mahkemesi’nin “Ana caddeler büyükşehir belediyesinin uhdesindedir, otopark yapılabilir” kararını onadı.

Emniyet şeridi park oldu
İstanbul Beşiktaş ‘ta Dedeman Oteli müşterilerinin kısa süreli olarak park ettiği otelin önündeki Yıldız Posta Caddesi’nin emniyet şeritleri 2007 yılında otoparka çevrildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ‘nin aldığı karar gereği İSPARK tarafından otopark olarak işletilmeye başlandı. Bunun üzerine Dedeman Oteli, “Kamu malını, kamuya açık bir caddeyi kendi malı gibi kiraya vermesi hukuksuzdur” diyerek otopark kararının iptali için İstanbul 5. İdare Mahkemesi’nde dava açtı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ise “Park yeri tespit etmek belediyenin görevidir” savunması yaptı.

İdare Mahkemesi Büyükşehir Belediyesi’ni haklı buldu ve otoparka olur verdi. Bunun üzerine Dedeman Oteli, kararı Danıştay’a taşıdı. 4 yıl süren hukuk savaşına Danıştay, yerel mahkemenin kararını onayarak son noktayı koydu.

Emsal karar
Kararı değerlendiren İSPARK Genel Müdürü Mehmet Çevik “Bu karar İstanbul açısından emsal niteliğinde bir karar. Otopark alanı belirleme belediyenin görevlerinden biridir. Görevini yapmıştır. Biz de belediyenin kiracısıyız ” dedi.

Etiketler

Bir yanıt yazın