İspanyol Çiftlik Evinin Birbirine Bağlı İki Ayrı Modern Eve Dönüşümü

Azab, İspanya'nın Loiu kasabasında bulunan bir çiftlik evini yenileyerek bir aile ve kızları için iki ayrı eve böldü.

Alt katta ebeveynler için ayrılan daire ile üst katta kızları için ayrılan dairenin kendi ön kapıları bulunuyor ancak zemin katta bir ortak girişi paylaşıyorlar.

Ofis tasarım konseptini, evin orijinal yapısından yararlanarak iki tamamlayıcı yaşam biçimi inşa etmek ve her iki evin sahiplerinin akrabalık ilişkisinden yararlanmak fikrinden yola çıkarak oluşturmuş.

Alt kattaki dairede büyük bir mutfak ve geniş bir oturma odasının yanı sıra iki yatak odası bulunuyor.

Tüm odalar, evi çevreleyen kırsal alanın manzarasına açılan, açık beyaz perdelerle kaplı tabandan tavana pencerelere sahip.

Üst kattaki daire, evin mutfağı olarak işlev gören ve iki köşeli çatı penceresi ile aydınlatılan merkezi giriş alanı çevresinde düzenlenmiş.

Bu merkezi alanın etrafında, yatak odası, yaşam alanı, yemek alanı veya çalışma alanı olarak kullanılabilecek altı oda ve iki banyo bulunuyor.

Mimara göre iki ev, diğer aile üyeleri tarafından kullanılabilecek boşluklarla birbirini tamamlayacak şekilde tasarlandı.

“Zemin kattaki daire, aile yemeklerini veya partileri kutlamak için çok belirgin iki büyük yemek odası ve oturma odası ile dışarıya açılırken üst kattaki daire kasıtlı olarak bir dizi odadan oluşuyor. Böylece belirli bir durumda kız, ebeveynlerinin oturma odalarını kullanabilir ve ebeveynler, torunları veya akrabalarını kızının dairesindeki odalara yerleştirebilir.”

İç mekanlar boyunca ofis, çiftlik evinin çıplak beton çerçevesini ve hafif boyanmış duvarlarını canlı renkler, aynalar ve çizgili camlarla harmanlamış.

Üst katta, şeritli cam bir panelle muhafaza edilen mutfakta kırmızı ve mavi renkler, aşağıdaki mutfakta ise pembe ve kırmızı renkler tercih edilmiş.

Mekanları bölmek ve kullanımlarını ayırt etmek için mavi ve kirli beyaz renkli zeminler kullanılmış.

İç mekanların aksine binanın dışı, yalnızca ışık doğru olduğunda görülebilen ince bir elmas desenle vurgulanan sade cepheye sahip.

Etiketler

Bir yanıt yazın