İspanya’da Geleneksel Bir Konutun Yenilenmesi Projesi

fuertespenedo arquitectos tarafından hayata geçirilen yenileme projesi İspanya'nın A Coruña eyaletindeki Muros'ta bulunuyor.

Miraflores, Muros’taki dik bir arazide yer alan konut geleneksel karaktere sahip bir dizi taş bina ve mısırların kurutulduğu ambardan oluşuyor.

Başlangıçta yapı ana mekanların ahır ve mutfak olduğu, Galiçya’daki konutların geleneksel şemasına cevap veren iki ekli hacimden oluşuyordu.

Konutun yenilenme projesi, her şeyden önce yer aldığı köyün ölçeğine, önceden var olan öğelere saygı niteliğinde.

Proje, arsanın bulunduğu kırsal yerleşim alanının büyüklüğü dikkate alınarak, mevcut ayak izinde herhangi bir genişleme yapmadan ve yüksekliği artırmadan hayata geçirilmiş.

Konutu oluşturan üç yapıda, tipik Galiçya evinin düzenini bozan değersiz bir ekleme tamamen ortadan kaldırılmış ve yeni bir hacim eklenmiş.

fuertespenedo arquitectos’un tasarımı yerin anlaşılmasına dayanıyor: geleneksel çekirdeğin ölçeği, önceden var olan konut, taşın önemi, gün ışığının 180º görünümü…

Tasarım fikrini hayata geçirirken, taş binada orijinal mekanlar korunurken üçüncü bir hacim ilave edilmiş.

Yeni beton binada halihazırdaki görünümü yansıtan, körfez manzarasına hakim büyük pencereler bulunuyor.

Yemek odası, banyo ve eski ahırın olduğu alanın üzerine, taş duvarları yıkar gibi içeri süzülmesine izin veren çatı ışıklıkları açılmış.

Etiketler

Bir yanıt yazın